featured

Kripto para piyasasındaki 3 gözde altcoin bugün neden düşüş yaşadı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında lider olan Bitcoin’in bugün büyük oranlarda değer kaybetmesiyle birlikte gözde altcoin’lerden olan Polkadot, Solana ve Cardano da büyük oranlarda düşüş yaşadı.

Neler oldu?

Kripto para birimleri haftaya zorlu bir başlangıç ​​yaptı. Son birkaç haftadaki düşüşü devam etmesi birçok altcoin’in büyük oranlarda değer kaybetmesine sebep oldu. Tüm büyük kripto para birimleri geçtiğimiz ay çift haneli düşüş kaydetmişti. Piyasa, bugün de daha fazla değer kaybetmeye devam etti.

Son 24 saat içinde gözde altcoin’lerden olan DOT %7,12 oranında değer kaybederken SOL %7,03 oranında ve ADA ise %6,61 oranında düşüş yaşadı.

Düşüşün sebebi ne?

Yarın ABD’deki enflasyon oranının yüksek açıklanması durumunda, piyasadaki genel korku hissiyatı biraz azabilir. Bunun sonucunda da kripto para piyasasındaki altcoin’lerde artış yaşanabilir. Kripto para birimleri enflasyona karşı bir önlem olarak görülüyordu. Ancak bu tez, son altı ayda beklendiği gibi doğrulanamadı. Çünkü enflasyon yükseldikçe kripto para birimleri de diğer değişken hisse senetleri gibi hareket etti.

kripto para altcoin SOLS

Hisse senetlerinden bahsetmişken, yatırımcıların bugün de teknoloji ve büyüme hisse senetlerini sattıklarını belirtmek yerinde olacaktır. Bu da genellikle kripto para birimlerindeki hareketle ilişkilendiriliyor. Bu, bugün geçerli olan bir tez. Yatırımcılar ufukta artan faiz oranları olasılığı konusunda endişelendiğinden dolayı riskten kaçınarak hareket ediyorlar.

Bir diğer konu da bu hafta içinde ödenmesi gereken ABD vergileridir. 2021 yılında kripto para birimlerinde çok para kazanan yatırımcılar, sürpriz bir faturaya maruz kalmış durumda. Bunu ödemek için de kripto para birimi pozisyonlarını tasfiye etmek zorunda kalmış olabilirler.

Sırada ne var?

Kripto para birimlerindeki bugün yaşanan hareketler için bazı açıklamalar olsa da, hâlâ oldukça fazla değişken olduğu unutulmamalıdır. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin günlük fiyat hareketlerine değil, uzun vadede nasıl hareket edeceğine, blockchain’inin neyin üzerine inşa edildiğine ve bunun kripto para birimi değerlerini nasıl etkileyebileceğine odaklanmalıdır.

Bu aynı zamanda, daha güvenli olduğu düşünülen varlıklar lehine daha riskli varlıkları satmaya yönelik geniş bir piyasa hareketi gibi görünüyor. Faiz oranlarının yükseldiği bir ortamda bu alışılmadık bir durum değil. Ancak yine de sarsıcı hareketler olabilir. Yatırımcılar, 2022 yılında piyasanın yükselmesini dört gözle bekliyorlar.

Birçok analist, piyasadaki böyle günlerin yatırımcılar için iyi bir alım fırsatı olduğunu düşünüyor. Geliştiricilerin ve blockchain kuruluşlarının yaptığı işlemler piyasa düştüğünde durmuyor ve şu anda bu projelere milyarlarca dolar akmaya devam ediyor.

Gözde altcoin’lerden olan Solana, Polkadot ve Cardano’unun uzun vadeli yatırımcıları blockchain teknolojisine fayda sağlamaya devam ediyor.  Yol boyunca birçok değişikliklerle karşılaşılmasına rağmen, bu yolda bulunmak ve yolun sonu yatırımcıların lehine olabilir.

TheMotleyFool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin