Ripple fiyat analizi: XRP için sıradaki hamle yükseliş mi olacak?
Ripple fiyat analizi: XRP için sıradaki hamle yükseliş mi olacak?

3 Aralık XRP fiyat analizi: XRP yeniden 36 sent desteğinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

3 Aralık XRP fiyatı için kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • XRP hafta sonunun başında 0,3750 dolar direncini geçtikten sonra tüm gün bu seviyenin üzerinde kalmaya çalıştı.
  • Dün ise yeterli alıcı bulamayan XRP/USD paritesi hareketli ortalama seviyelerinin altına kayarak negatif bir görünüme geçti.
  • Dün gün boyu dinamik 100 ve 200 saatlik hareketli ortalamaları aşamayan XRP, bu sabah erken saatlerde yaşanan fon çıkışı ile 36 sente kadar geriledi.

3 Aralık XRP fiyat hareketleri

Hafta sonu hareketlerinde piyasaya giren fonlar, XRP’yi yüzde 5 oranında yükseltmişti. Bu fonların hafta sonu boyunca yaptığı işlemler neticesinde kripto para genelinde yeterli destek bulamayışı sonucu aynı bu sabah erken saatlerinde hemen hemen giren miktar kadar fon çıkış olması oldukça dikkat çekiciydi.

Bir balina hareketi olarak görebileceğimiz bu fon akışının, piyasayı hafta sonu test ettiği algısı ağır bastı. Yüksek montanlı fonlara sahip yatırımcılar kripto piyasasında beklediği hareketlenmeyi bulamadı olacak ki bu sabah erken saatlerinde fon çıkışı yaptıklarını gördük.

XRP analizine geri dönersek emanet fonların çıkışı sonrası mevcut seyrine geri döndüğünü söyleyebiliriz. Bu durumda 36 sent desteğinde bulunan XRP, bu seviyeden yeni bir yükseliş mücadelesi veriyor.

Kısa vadede oluşan flama formasyonunda yukarı yönlü bir kırılım, yükseliş için önemli bir hareket olacaktır. Tersi durumunda ise XRP/USD paritesinin kısa vadeli düşüşünü görebiliriz. Öğle saatlerine kadar tamamlanması beklenen bu formasyonun hareketi, günün geri kalanında XRP’nin yönü için belirleyici olacaktır.

Ayrıca belirtmek gerekir ki yukarı yönlü bir hareketin başlaması durumunda XRP’nin hemen 0,3710 dolar seviyesinde başlayan 100 saatlik hareketli ortalama direnci ile karşılaşacak. Bu seviyeyi de yükseliş ivmesinde önemli bir engel olarak not edebiliriz.

XRP için önemli teknik göstergeler

4 saatlik XRP/USD grafiğinde;

  • MACD’nin zayıf görünümü, nötr durumda hareket etmesini sağlıyor.
  • Stokastik osilatör, aşırı satım bölgesine girmiş durumda. Bu seviyeden önümüzdeki 4 saatlik periyotta alım yönlü işlemlerin daha ağır basacağını görebiliriz.
  • RSI 40 seviyesi ile negatif bölgedeki konumunu koruyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin