Ethereum analizi
Ethereum teknik analizi: Önümüzdeki günlerde ETH/USD'yi bekleyen seviyeler

3 Aralık Ethereum fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

3 Aralık Ethereum fiyatı için kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Ethereum, hafta sonu hareketlerinde 120 doların üzerine kadar çıktı.
  • 120 dolar üzerinde kalıcı olamayan ETH/USD paritesi, dün 116 dolar seviyesinde 200 saatlik hareketli ortalaması üzerinde kalmaya çalıştı.
  • Günü 200 saatlik hareketli ortalaması üzerinde kapatmayı başaran Ether, yeni haftanın sabah saatlerinde hızlı fon çıkışı ile 113 dolara kadar geriledi.

3 Aralık Ethereum fiyat hareketleri

Ethereum genel düşüş eğiliminde 100 dolar sınırına kadar geriledikten sonra toparlanma hareketlerinde 130 dolar sınırına kadar yükselmişti. Sonrasında özellikle 120 doların üzerinde önemli bir direnç ile karşılaştığı görülüyor. Bu seviyeden başlayan satışlar ise 110 doların üzerinde şu an için alıcı buluyor.

Böylece 112 dolar seviyesinde önemli bir desteğe sahip olduğunu gördüğümüz Ether’in haftanın ilk gününde bu seviyeyi test etmesi bekleniyor.

Bu destek seviyesine tutunmayı başarabilecek bir ETH/USD paritesi yükseliş hareketine başladığı takdirde ilk olarak 116 dolar direnci ile karşılaşacak. Hafta sonu destek olarak kullanılan bu seviye artık Ether için önemli bir direnç seviyesi olarak çalışacak.

Diğer yandan sabah saatlerinde görülen son düşüş kısa vadeli yükseliş eğilimini kırarak Ethereum’un negatif bölgede kalmasına neden oluyor.  Gün sonuna kadar 116 dolar direncinden başlayan bölgenin altında kalınması durumunda haftanın geri kalanında kayıpların artacağını görebiliriz.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

4 saatlik ETH/USD grafiğinde;

  • MACD, zayıf görünümünün yanında negatif bölgeye doğru kaydığını görüyoruz.
  • Stokastik osilatörün ise dik bir açı ile aşırı satım bölgesine girdiği görülüyor. Bu bölgeden yeni alış işlemlerinin başlaması muhtemeldir.
  • RSI seviyesi ise 43 seviyesinde negatif bölgede olmasına karşılık hafif yukarı yönlü eğilimi dikkat çekiyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin