30 Mart Bitcoin analizi: BTC için anahtar seviyeler, teknik göstergeler ve çok daha fazlası
30 Mart Bitcoin analizi: BTC için anahtar seviyeler, teknik göstergeler ve çok daha fazlası

3 Aralık Bitcoin fiyat analizi: Bitcoin yeniden 4.000 dolar sınırında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

3 Aralık Bitcoin fiyatı ile ilgili önemli detayları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin dün 4.200 dolarda 100 saatlik hareketli ortalama seviyesine tutunma mücadelesi verdi.
  • Bu mücadelede yeterli alıcı bulamayan Bitcoin, yeni gün ile birlikte 4.000 dolar sınırına kadar düştü.
  • Bu sabah saatlerinde yaşanan son yüzde 4’lük düşüş, kripto paranın hafta sonu tüm kazanımlarını geri vermesine neden oldu.

3 Aralık Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin, hafta sonu başlattığı yükselişi ile 4.335 dolara kadar yükselip, kritik olan 4.000 dolar seviyesinden uzaklaşmıştı. Bu yükselişin 4 saatlik BTC/USD grafiğinde 200 hareketli ortalama seviyesinde önemli bir direnç ile karşılaştığını görüyoruz.

Dünkü fiyat hareketlerinde ise Bitcoin 100 saatlik hareketli ortalama seviyesine tutunmaya çalıştı. Bu önemli hareketli ortalama seviyelerinde kararlı duruş sergileyecek alıcılar bulamayınca yeniden 4.000 dolar sınırına kadar geriledi. Böylece hafta sonunun tüm kazanımları geri verilmiş oldu.

Haftanın ilk gününde 4.000 dolar üzerine tutunmaya çalışacak olan Bitcoin’in bu seviyenin altında saatlik kapanışlar göstermesi halinde 3.750 dolara doğru bir geri çekilme gösterebilir.

BTC/USD paritesinin yeniden yükseliş eğilimine girmesi ise 4.230 dolar direncini kararlı şekilde geçmesine bağlıdır. Fakat şu anki görünümün negatif yönlü olduğunu söyleyebiliriz.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD son düşüş ile birlikte negatif bölgeye geçmiş durumda
  • Stokastik osilatör, aşırı satım bölgesine doğru yönelmiş olup bu durum satışların devam edeceği yönde sinyal olarak duruyor.
  • RSI 40 seviyesi ile negatif konumunu sürdürüyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin