featured

Piyasa istikrarlı bir şekilde toparlanırken bu 3 altcoin nasıl performans gösteriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası genel olarak yavaş yavaş toparlanma hareketleri gösterirken, bazı altcoin’ler bu eğilime karşı koyuyor gibi görünüyor. Bu yazının yazıldığı sırada yakından takip edilen altcoin’lerden XRP ve Dogecoin ileriye dönük bir fiyat düzeltmesine hazır görünüyor.

Öte yandan, Polkadot genel piyasa trendini takip ediyor ve şu anda yukarı yönlü istikrarlı bir ilerleme kaydediyor gibi görünüyor.

XRP

XRP, mart ayının başından bu yana genel olarak bir toparlanma hareketleri içerisindeydi. Ancak bu yukarı yönlü kanal, 31 Mart tarihinde aşağı yönlü bir inançla kırıldı. Bu da büyük olasılıkla altcoin için 1 dolara yükselme hayallerini paramparça etti. Bir sonraki hareketinde XRP, büyük ihtimalle şubat ayının ikinci yarısında konsolide ettiği 0,7 dolar seviyesine bulunan destek noktasına gerileyebilir.

XRP altcoin grafik

Göreceli Güç Endeksi (RSI) marjinal bir şekilde 50 endeksinin altındayken, yukarı yönlü momentum zayıf görünüyordu. Ancak herhangi bir olumlu haber, XRP’yi direnç boyunca yukarı itmeye ve oluşmaya başlayan düşüş trendini kırmaya yardımcı olabilir. MACD ise benzer sinyaller veriyor. MACD hattı sinyal hattını geçiyor. Ancak bu yazının yazıldığı sırada hâlâ sıfırın altındaki bölgede işlem görüyor.

Dogecoin (DOGE)

Teknik veriler ışığında bir yorum yapılırsa 4 saatlik grafikte Dogecoin, Kasım 2021 tarihinde başlayan uzun bir düşüş trendinden çıkmayı başardı. Ancak mart ayının sonuna doğru yaşanan kırılmaya rağmen, işler de pek iyi görünmüyor. Fiyatlar şu anda 20 ve 50 SMA’larının hemen altında işlem görüyor. Bunlar altcoin için kısa ve orta vadeli iyi destek ve direnç noktalarıdır.

Teknik göstergelerden olan RSI, 50 endeksinde zar zor tutunabiliyor. Müthiş Osilatör ise negatif bölgede kırmızı çubuklar göstermeye başladı. Bu da genel anlamda bir düşüş yaşanacağına işaret ediyor.

Polkadot (DOT)

Yakından takip edilen bir diğer altcoin ise Polkadot. DOT, mart ayının başından bu yana oldukça iyi toparlanma hareketleri yaptı. Şimdiye kadar, yaklaşık olarak %50 oranında bir yükseliş kaydetti. Şu anda ise kritik bir direnç noktasının hemen altında işlem görüyor. Piyasanın geri kalanına kıyasla altcoin’in fiyat hareketi yavaş ve istikrarlıydı. Bu nedenle bir sonraki düzeltme hareketi muhtemelen çok da sert olmayacak.

DOT 23 dolar seviyesinde bulunan direnç noktasını geçtikten sonra 29 dolar ile 30 dolar arasında bulunan bir sonraki direnç bölgesine doğru bir yükseliş hareketi başlatabilir.

Supertrend göstergesi bile olumlu görüşlere sahip. Bu yazının yazıldığı sırada son birkaç mum yeşil görünüyor. RSI da 60 endeksine yakın işlem görüyor. Bu nedenle aşırı alım bölgesine ulaşmadan önce yukarı hareket için hâlâ yeterli alan var.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin