featured

Teknik göstergeler olumsuz! Bu 3 altcoin düşüşe devam edecek gibi görünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında lider olan Bitcoin’in büyük oranlarda değer kaybetmesiyle birlikte altcoin’ler de bu düşüşü takip etti. En büyük altcoin olan Ethereum, kilit fiyat seviyesinin altına düştü. Bunun sonucunda XRP, Shiba Inu ve Tezos’un 4 saatlik RSI’ları aşırı satım bölgesine düştü. Bu 3 altcoin için kısa vadeli görünüm düşüşün devam edeceğini gösteriyor.

XRP

Adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, alıcıların son satış hareketlerine karşı koymaya çalışmasına rağmen, ayılar fiyatı daha da düşük seviyelere çekmek için harekete geçti.

altcoin XRP grafik

%38,2 Fibonacci direncinde başlayan düşüş, sadece üç günde %12,24 oranında bir değer kaybı yaşanmasına sebep oldu. Böylece fiyat, sırasıyla 20/50/200 EMA seviyelerinin altına düştükten sonra XRP, 25 Nisan tarihinde bir ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Bundan sonra, 0,7 dolarda bulunan bölge bölge muhtemelen acil toparlanma çabalarından kaçınacaktır.

Bu yazının yazıldığı sırada XRP, 0,6733 dolardan işlem görüyor. Teknik göstergelerden Göreceli Güç Endeksi aşırı satım bölgesine doğru ilerlerken 20 endeksindeki tabana doğru önemli bir düşüş yaşadı. Önümüzdeki zamanlarda bu işaretten bir canlanma yaşanması muhtemeldir. Ayrıca, CMF son günlerde fiyatla birlikte yükseliş eğilimine girdi. Bu nedenle, kısa vadeli bir alım köşede gizleniyor olabilir.

SHIB

Kripto para piyasasındaki köpek temalı meme coin’lerden bir tanesi olan Shiba Inu, piyasanın geri kalanı gibi düşüş eğiliminde.

Önceki düşüş takozunu kırdıktan sonra, SHIB alıcıları bakış açısını kendi lehlerine kaydırmaya çalıştı. Ancak ayılar, iki aylık trend çizgisi direncini onayladı.

Son 12 gün içinde meme coin, düşen kamanın alt trend çizgisinde yavaşlıyor gibi görünen %23’ün üzerinde bir kayıp gördü. Sonuç olarak, SHIB dik bir şekilde aşağı doğru giderken 20 EMA seviyesinin altına düştü.

Bu yazının yazıldığı sırada SHIB, 0,00002354 dolardan işlem görüyor. Son birkaç gün içinde, RSI aşırı satım bölgesinde gezindi ve bir satıcıların baskınlığını vurguladı. Ayrıca, farklılaşan Bollinger Bantları üst ve alt bandıyla birlikte, düşüş eğilimini desteklerken yüksek oynaklığa girdi.

XTZ

XTZ, alçalan bir kanala düşerek %28,47’nin üzerinde bir geri çekilme gördü. Altcoin, mart ortasındaki en düşük seviye olan 2,8 dolar seviyesine kadar geriledi. Sonuç olarak, modelin dışına çıktı ancak EMA şeritlerinin üzerindeki konumunda tutunmayı başaramadı.

4 saatlik zaman diliminde düşen bir kama şekli ile alıcılar, 2,8 dolarlık destek noktasını onayladıktan sonra daha fazlasını zorlamayı hedefleyecekler.

Bu yazının yazıldığı sırada altcoin, 2,851 dolardan işlem görüyor. Geçtiğimiz gün boyunca RSI, satış gücünü teyit ederken aşırı satım noktasının eşiğinde dalgalandı. Bu seviyenin altına bir düşüş, herhangi bir yükseliş dönüşü öncesinde XTZ fiyatında daha fazla geri çekilme yaşanmasına neden olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin