featured

3 gözde altcoin piyasadaki düşüş eğilimine karşı nasıl bir duruş sergiliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında boğalar hâlâ baskın eğilimi değiştirmeyi başaramadı. Sonuç olarak da en büyük altcoin olan Ethereum ve Shiba Inu RSI, desteklerinin altına keskin bir düşüş yaşadılar. Ardından da çift tepeyi onayladır. Bununla birlikte, Ethereum’un CMF’si fiyatıyla yükselişe geçti.

Aynı zamanda Terra da aşırı satım bölgesini gördü. Ancak OBV’si yatırımcılar için umut verici görünüyor.

Ethereum (ETH)

Altcoin, 3,000 dolar seviyesindeki uzun vadeli desteğinden geri döndükten sonra düşüş rallisi nihayet durdu. 10 Ocak tarihinde 15 haftanın en düşük seviyesine gerilemişti. Daha sonra en büyük altcoin yaklaşık olarak %17 oranında artış yaşadı. Ancak hemen tedarik bölgesinden bir geri çekilme gördü.

altcoin ETH

Altcoin, 17 Ocak tarihinde büyük bir saran çubuğun ardından geçtiğimiz gün birden fazla kırmızı mum çubuğuna tanık oldu. Alıcılar devreye giremeyince, boğalar 3,239 dolar seviyesini destekten dirence çevirdi.

Bu yazının yazıldığı sırada ETH 3,171 dolardan işlem görüyor. RSI 44 seviyesinin altına düştükten sonra 4 saatlik grafikte çift tepe modelini doğruladı. Böylece aşırı satım noktasına doğru düşerken zayıf işaretler verdi. İlginç bir şekilde, CMF bir yükseliş trendindeydi. Fiyat hareketi ise yükseliş eğiliminde. Bu da, yükselişe kesin bir dönüş olasılığını yeniden canlandırıyor.

Shiba Inu (SHIB)

Son düşen kama kırılması, %61.8 Fibonacci direnci güçlü durduğundan 0,00003411 dolar işaretini kırmakta zorlandı. Boğalar çok çabalasa da, 5 Ocak tarihinde gerçekleşen satışlar, altcoin’in 10 Ocak’ta üç ayın en düşük seviyesine ulaşana kadar %22’nin üzerinde bir geri çekilme yaşamasına sebep oldu.

Ardından, şaka amaçlı üretilen (meme) coin olağanüstü bir ralli gördü. Böylece önceki kayıplarını geri kazanmayı başardı. Ancak %50’lik direnç yine de güçlü kaldı. Son altı gün içinde, altcoin’in değeri %16 oranından fazla düşüş yaşadı. Boğalar için ilk test noktası da %38.2 seviyesinde kaldı.

Bu yazının yazıldığı sırada, altcoin 0,00002796 dolardan işlem görüyor. RSI aşırı satım bölgesine dokundu ve tek taraflı bir düşüş olduğunu doğruladı. Bununla birlikte, OBV’nin son düşüşle örtüşmediğini ve olası bir yükseliş dönüşüne işaret ettiğini belirtmek gerekiyor.

Terra (LUNA)

Altcoin, 8 Ocak tarihinde üç haftanın en düşük seviyesini görmüştü. Alt kanal yukarı yönlü bir kırılma gördüğü için 86 dolar seviyesindeki direnç güçlü kaldı. Bu yüzden, LUNA %38,2 destek seviyesini kaybetti.

Şimdi ise ayılar için yeni test noktası 74 dolar seviyesinde. Yaşanabilecek herhangi bir geri dönüş ile LUNA 77 dolar seviyesinin yakınında direnç noktasını bulacaktır. Bu yazının yazıldığı sırada LUNA 75,36 dolardan işlem görüyor.

RSI, son altı günde bir çift tepe oluşturduktan sonra yarı çizginin altında dik bir düşüş gördü. Ayrıca, Supertrend şimdi kırmızı bir sinyal veriyor. MACD ise artan satış baskısına işaret ederek denge noktasının altına düştü.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin