featured

3 gözde altcoin bugün nasıl performans gösterdi? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası son 24 saat içinde genel olarak hafif bir yükseliş gösterdi. Yatırımcıların yakından takip ettiği altcoin’lerden olan Ethereum, Dogecoin ve VeChain bugün toparlanma hareketleri gösterdi. Ancak genel olarak piyasadaki eğilimin değişebilmesi için daha büyük hareketler ve istikrar görülmesi gerekiyor.

Yatırımcılar toparlanma hareketlerine ivme kazandırmaya çalışırken, bu kripto para birimlerinin hacimlerinin artması gerekiyor.

Ethereum (ETH)

Piyasadaki son satış hareketlerinin ardından altcoin sırasıyla 3000 dolar ve 2700 dolar seviyelerinde bulunan destek noktalarını kaybetti. Bunun ardından ise bu destek noktaları dirence çevrildi. Sonuç olarak en büyük altcoin olan ETH, 20 Ocak tarihindeki en yüksek seviyesinden %33,84 oranında değer kaybetti ve 24 Ocak’ta altı ayın en düşük seviyesine geriledi.

altcoin ETH

Son birkaç gün içinde altcoin, bir yukarı kanalda konsolide oldu ve 4 saatlik grafiğinde düşüşe işaret etti. ETH için direniş hareketleri yukarı kanalın yarı çizgisinin yakınında devam etti.

Bu yazının yazıldığı sırada ETH, 2,606 dolardan işlem görüyor. Piyasadaki satış hareketlerinin ardından RSI, 22 ayın en düşük seviyesinden 22 Ocak’ta 43 puanlık etkileyici bir canlanma gördü. Sonunda orta çizgiyi geçmeyi başardı ve son iki günde üç kez 58 işareti test etti. Ancak hacim osilatörü sıfır çizgisinin altına düştü ve zayıf bir yükseliş hareketi gösterdi.

Dogecoin (DOGE)

Şaka amaçlı üretilen popüler altcoin’lerden bir tanesi olan DOGE, %41,18 oranında bir geri çekilme gördü. Bu geri çekilmenin ardından 22 Ocak tarihinde dokuz ayın en düşük seviyesine ulaştı. O zamandan beri ise toparlanma hareketleri ile 0,1456 dolarda bulunan direnç noktasını test ederken bir yukarı kanalda işlem görüyor.

Alıcılar altcoin’i 0,1379 dolara kadar taşımayı başardı. Fiyatın toparlanması, 0,1456 dolar seviyesinin yakınında 50 EMA’da durdu. Daha fazla geri çekilme hareketi, 0,1379 dolardaki test noktası ile karşılaşacaktır.

Bu yazının yazıldığı sırada DOGE, 0,1407 dolardan işlem görüyor. En son canlanmadan sonra, RSI nihayet geçen gün orta çizginin üzerinde kalmayı başardı. Ancak yine de 54 endeks civarında bir dirençle karşılaştı. Ayrıca, yukarı doğru giden CMF, sıfır çizgisini geçti ve bir yükseliş eğilimine işaret etti. Bununla birlikte ADX, DOGE için son derece zayıf bir yön eğilimi gösterdi.

VeChain (VET)

Piyasadaki düşüş gücünü korurken, boğalar önceki destek noktası olan 0,05856 dolarlık direnci bile koruyamadı. Altcoin, 20 Ocak tarihinden beri toplamda değerinin %41,1’ini kaybetti. Sonunda ise 24 Ocak’ta 11 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Son birkaç gün içinde VET, 4 saatlik grafiğinde düşüş bayrağı oluşturdu. Ayılar son iki gündür alt kanalı test etmeye devam ediyor.

Bu yazının yazıldığı sırada VET, 50-200 SMA’nın üzerinde 0,0535 dolardan işlem görüyor. Güçlü bir toparlanmayı teyit etmek için RSI’ın hâlâ 57 işaretinin üzerinde bir kapanış bulması gerekiyor. CMF, son gündeki keskin yükselişin ardından alıcılar lehine hareket etti. Bununla birlikte OBV, olası bir yavaşlamaya işaret ederek, son artışla uyuşan hareket edemedi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin