29 mayıs ethereum
29 Mayıs Ethereum fiyat analizi: ETH 500 dolardan dönebilecek mi?

29 Mayıs Ethereum fiyat analizi: ETH 500 dolardan dönebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

29 Mayıs Ethereum fiyatı ile ilgili önemli detayları aşağıdaki listede şu şekilde özetliyoruz:

  • ETH fiyatı dolar karşısında 500-510 bandına kadar düşüş gösterdi
  • Saatlik grafikte ETH/USD paritesinin büyük düşüş trendi 540 dolar seviyelerinde bir direnç  ile karşılaşıyor.
  • Paritede mevcut seviyelerden birkaç noktada düzeltme görülebilir. Fakat yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 545-500 dolar bandı geçilmelidir
  • Ethereum fiyatının ABD doları ve Bitcoin karşısında iyileşme için mücadele verdiğini görüyoruz. ETH/USD bir sonraki hareketi öncesi 520-545 dolar bandından ne yöne doğru hareket edeceği oldukça önemlidir

29 Mayıs Ethereum fiyatının düşüş trendi devam ediyor

Ethereum’un özellikle son 7 günlük fiyat hareketlerine baktığımızda, dolara karşı değerinin 590 dolar altına düştükten sonra çok hızlı değer kaybettiğini gördük. Öyle ki satışların bu seviyeden sonra artarak hızlanması 560, 545 ve 540 dolar destek seviyelerinin kolayca geçilmesine neden oldu. Son olarak 500-510 dolar destek alanını test eden ETH, burada alıcıların ortaya çıkması ile düşüşünü yavaşlatmış oldu. Bununla beraber fiyat şuan 555 dolar olarak belirlenen pivot seviyenin ve saatlik grafikteki 100 basit hareketli ortalamanın altında seyrediyor.

Fiyatın son düşüş hareketinin 505 dolar seviyelerine kadar indiğini söyleyebiliriz. Düşüş sonrası hafif bir düzelme sonrası, 575 dolar ile 505 dolar seviyeleri baz alınarak belirlenen fibonacci seviyelerinden 23,6 fib düzeltme seviyesinin test edildiğini görüyoruz. bununla beraber 540-545 dolar seviyesinde bir çok engel var gibi gözüküyor. Bu seviye ayrıca saatlik grafikte ana düşüş trend hattının direnç seviyesi konumunda bulunuyor. Ayrıca belirlenen fibonacci düzeltme seviylerinden 50 fib noktasıda 540 dolar direnç seviyesine denk geliyor. Tüm bu göstergeler, 540-545 dolar alanını önemli bir nokta haline getiriyor.

29 mayıs ethereum

Grafiğe baktığımızda 590 dolardan başlayan sağlam bir düşüş trendi görüyoruz. bu düşüş trendinde 500 dolar seviyelerine tutunmak ETH için hayati bir önem arz ediyor. 505-500 dolar altına sarkan fiyatlarda ise kısa vadede 460-450 dolar aralığına kadar satışlar görmek mümkün olabilir.

Saatlik MACD : yükseliş alanına doğru ilerliyor

Saatlik RSI: 40 seviyesi gibi daha yüksek seviyeleri deniyor

Ana destek seviyesi: 500 dolar

Ana direnç seviyesi:  545 dolar

newsbtc

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin