Likidite verisi, son Bitcoin rallisini kimlerin yönettiğini açığa çıkardı
Likidite verisi, son Bitcoin rallisini kimlerin yönettiğini açığa çıkardı

29 Mayıs Bitcoin fiyat görünümü: Bu düşüş kırılımına dikkat!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

29 Mayıs Bitcoin fiyatı ile ilgili önemli noktaları aşağıdaki listede şu şekilde özetliyoruz:

  • Bitcoin fiyatı, düşüş devamı olarak algılanabilecek olan uzun vadeli destek seviyesini kırmış gözüküyor
  • Fiyat aynı zamanda düşüş eğilimini gösteren daha küçük bir düşüş kanalının alt çizgisini test ediyor
  • Bu zaman dilimindeki teknik göstergeler de düşüşün devam edeceği yönde sinyal veriyor
  • Bitcoin fiyatının, grafikteki günlük simetrik üçgenin formasyonunu aşağı doğru kırması, daha fazla satıcı kazanılacağı yönünde bir işaret olabilir

29 Mayıs Bitcoin teknik gösterge sinyalleri

100 SMA’nın 200 SMA altında seyretmesi ile Bitcoin yolculuğunun aşağı yönlü olduğunu teyit edebiliyoruz. Diğer bir ifade ile satışlar, mevcut alıcılardan daha baskın bir durumda. Aynı zamanda 100 SMA bu hafta Bitcoin için dinamik bir direnç görevi görüyor. Ve hareketli ortalamaların arasındaki genişlik bize ayı piyasasının (düşüş piyasası) gücünü gösteriyor

RSI göstergesine baktığımızda aşırı satış bölgesinden çıkma çabasını olduğunu görüyoruz. Fakat her denemede, RSI bu bölgeye geri dönerek, bize piyasadaki satış yanlısı yatırımcıların sayılarının azalmadığını gösteriyor.

29 mayıs bitcoin

Piyasa gelişmeleri

Düzenleyici endişeleri ve Mt. Gox’ın, Bitcoin fiyatındaki son düşüş için sebep gösterilen başlıca faktörlerden ikisi. Son zamanlarda sektör ile ilgili büyük bir gelişme yaşanmadı. Bu nedenle yatırımcıların çoğunun düşüş ile yaşanan panik havasına kapıldığı anlaşılıyor.

Bu çerçevede, ABD ve Avrupa’daki jeopolitik riskler nedeniyle risk iştahı önemli ölçüde zayıflamıştır. Bilindiği gibi bir varlık sınıfı üzerinde risk iştahının azalması, o varlık sınıfına olan talebin azalması ile doğru orantılıdır.

Özellikle, İspanya ve İtalya’nın üst düzey liderlik pozisyonları için seçimler yapması muhtemeldir. Ve belirsizlik, riskli varlıklara yönelik iştahı azaltırken, yatırımcıların şu dönem güvenli liman olarak görülen dolara doğru yönelmesine neden oluyor.

ABD kanadına bakıldığında, gündemde bu hafta son iş gününde açıklanan olan tarım dışı istihdam verileri var. Ve bu önemli veriden çıkabilecek daha güçlü bir sıkılaştırma yorumu, doların değerini daha da arttırabilir. Diğer yandan verilerin zayıf gelmesi ve bir gevşeme belirtisi, yeniden risk artışını arttırabilir. Böylelikle BTC/USD gibi riskli varlık sınıfında beklenen sıçrama yaşanabilir.

newsbtc

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin