ethereum
Ethereum 2020’de toparlanabilecek mi?

29 Kasım Ethereum fiyat analizi: ETH yeni alıcılar bulmaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

29 Kasım Ethereum fiyatı için kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Ethereum dün gün boyu yükselerek fiyatını 127 dolara kadar taşıdı.
  • Ardından gelen pozisyon kapamaları ile düşen ETH fiyatı 200 saatlik hareketli ortalamasına (117 dolar) kadar geriledi.
  • Sabah saatlerinde 117 dolarda tutunmayı başaran ETH/USD paritesi, şu an dalgalı bir seyir izliyor.

29 Kasım Ethereum fiyat hareketleri

Ethereum önceki gün 105 dolar seviyesinden başladığı yükseliş hareketinde 127 doları gördü. Böylece yaklaşık 48 saat içerisinde yüzde 21’lik bir getiri elde etti.

127 dolar seviyesinde satışlar ile karşılaşan Ethereum, sonrasında 200 saatlik ortalaması olan 117 dolara kadar geriledi. 200 HO desteğini savunmayı başaran ETH’nin sabah saatlerinde kendini daha yukarı seviyelere atarak, düzeltme hareketini sonlandırma çabasında olduğunu görüyoruz.

Son 48 saatte yaşanan fiyat hareketleri ise 14 Kasım’da başlayan uzun soluklu düşüşün izlerini silme yönünde olduğunu görüyoruz. ETH/USD paritesinin kararlı yükselişler yapması ise yeni alıcılar bulduğunu gösteriyor.

Son 2 günlük fiyat hareketlerinden Ether’in 100 doların altına düşme konusunda oldukça sert esnekliğe sahip olduğu anlaşılıyor. Yazım esnasında ise 120 dolar seviyesini kazanmak için mücadele eden Ether’de dalgalı bir seyir hâkim.

100 ve 200 saatlik hareketli ortalamalarının üzerinde kaldıkça yükseliş eğilimini koruyacak olan Ether için 120 – 125 dolar bandı kazanımların artması için oldukça kritik bir bölge olarak duruyor. Gün içerisinde bu alanın kararlı şekilde geçilmesi Ether’in haftanın kalan günlerinde 130 dolar seviyesinin üzerine çıkması için tetikleyici olabilir.

Düşüş senaryosunda ise 200 HO seviyesi 117 dolar ve hemen altındaki 100 HO’nun bulunduğu seviye 115 dolar kritik bir destek alanı olarak duruyor. Bu seviyelerin aşağı yönlü kırılması ETH/USD paritesinin 110 dolara kadar düşmesine neden olabilir.

Ethereum gün içi destek – direnç seviyeleri

  1. Direnç: 122 dolar
  2. Direnç: 125 dolar
  3. Destek: 115 dolar
  4. Destek: 110 dolar

Ethereum için önemli teknik göstergeler

4 saatlik ETH/USD grafiğinde;

  • MACD, pozitif bölgede düşüş eğiliminde. Bu durum bir miktar daha fiyat düşüşü olabileceği izlenimi veriyor.
  • Stokastik osilatör, aşırı alım bölgesinden aşağı doğru yönelmiş durumda. Stokastikte düşüş yönlü sinyal veren diğer gösterge.
  • RSI göstergesi diğer göstergeler ile uyumsuz hareketinde 50 seviyesinin üzerinde alış yönlü bir görünüm veriyor.
  • CCI göstergesi de RSI ile uyumlu şekilde 100 seviyesindeki konumu ile trendin güçlü olduğunu gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin