Bugün sert yükselen bu altcoin için kritik seviyeler belirlendi: Artış sürebilir!
Bugün sert yükselen bu altcoin için kritik seviyeler belirlendi: Artış sürebilir!

29 Aralık Chiliz (CHZ) analizi: CHZ yükselişi devam eder mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberChiliz, geçen hafta yüzde 50 oranında yükselişle ATH seviyesini kıran altcoinler arasındaydı. 2019 Eylül döneminde Binance’da listelenmeye başlayan popüler altcoin, bir senelik süre zarfında ortalama 0,02 dolar seviyesindeki en yüksek değerini geçen hafta hızlı geçti. Bu hafta da yükselişine ara vermeden devam ediyor.

Spor ve eğlence sektörünü tokenize etme misyonuyla son derece başarılı işlere imza atan Chiliz, bu sektörden aldığı güçle piyasadan pozitif ayrışarak yükselişine devam ediyor. Projenin kendi platformuna sahip olması ve dünyanın önde gelen spor kulüplerinin tokenizasyonunu başarılı şekilde yürüten şirket, CHZ tokenine olan talepten dolayı önemli bir kazanım elde etti.

CHZ/USDT, son bir haftadır düzeltme yapmadan yükseliyor ve yükseliş ivmesi hızlanmış durumda. Peki, Chiliz yükselişi nereye kadar devam eder? Yükseliş yolunda olası destek seviyeleri nereler? Onları inceleyelim.

CHZ/USDT günlük görünüm

chz/usdt günlük grafik

CHZ yükseliş trendinde Aralığın ilk yarısı kısa bir mola verdikten sonra ikinci yarıda yeniden hızlı yükselmeye başladı. Son periyottaki trendi baz alarak bakarsak; günlük grafikte en yakın destek seviyesini Fibonacci düzeltme seviyelerine göre 0,02632 dolar olduğu görülüyor. Bu seviyenin altında destek fiyatları ise sırasıyla 0,02367, 0,02153 ve 0,01940 dolar olarak takip edebiliriz.

Günlük CHZ/USDT grafiğinde stokastik RSI ise aşırı alım bölgesinin zirvesinde bulunuyor. Aynı şekilde MACD DEMA göstergesi de aşırı alım koşullarını ifade ediyor. Ancak tokene olan yoğun talep, bu göstergeleri şu an için geçersiz kılabilir. Bunun yanında stokastik RSI’nın günlükte 80 değerinin altına kayması bir düzeltme ihtimalini artırabilir. Olası bir satış hareketinde stoch RSI ile birlikte MACD DEMA göstergesinin negatif bölgeye geçmesinden teyit alınabilir.

CHZ/USDT kısa vadeli görünüm

chz/usdt 3 saatlik grafik

3 saatlik grafikte Chiliz grafiğine daha yakından bakarsak bugün zirve seviyesin 0,030446’dan bir miktar satışlar geldiği görülebilir. 0,027 dolar bandına kadar süren bu satışlar, alttan gelen alışların hala yoğun olduğunu gösteriyor. 0,030 dolar bandının kırılması durumunda bugün 0,032 dolara kadar bir yükselişin gelebileceği ihtimalini ortaya koyuyor.

Ancak 3 saatlikte stokastik RSI, yönünü güneye çevirerek yükselişle bir uyuşmazlık gösteriyor. Bu durumda son zirve 0,030446 3 saatlik mumla kırılmazsa bu noktalardan bir düzeltme gelme ihtimali var. Buna göre kısa vadede 0,02824 – 0,026876 aralığı düzeltmeni derinleşmemesi adına önemli bir destek alanı olarak çalışabilir.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin