11 Mayıs Ethereum analizi: ETH'de beklenen seviyeler, destek ve direnç noktaları ve çok daha fazlası
11 Mayıs Ethereum analizi: ETH'de beklenen seviyeler, destek ve direnç noktaları ve çok daha fazlası

28 Kasım Ethereum fiyat analizi: ETH tehlike bölgesinden uzaklaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

28 Kasım Ethereum fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Ethereum dün belirlediğimiz 105 dolar destek seviyesini iyi savunarak, bu noktadan yükselişe geçti.
  • Günü 115 dolar seviyesin kapatan Ethereum’un yeni güne de yükseliş ile başladığını görüyoruz.
  • Bu son yukarı ivmenin şu an bir önceki kısa soluklu yükseliş sınırına (120 dolar) kadar geldiğini görüyoruz.

28 Kasım Ethereum fiyat hareketleri

Ethereum oldukça ağır satışlar ile karşılaşarak fiyatı neredeyse 100 dolara kadar dayandı. 100 doların kırılmasının önlenmesi için son engel olan 105 dolar seviyesi ise ikinci kez çalışarak kayıpların artması bu noktada engellendi.

Dün günün ikinci yarısında piyasa giren fonların etkisi ile alıcılı bir seyir izleyen Ethereum sağlam adımlar yeni bir yükseliş hareketine başladı. Asya işlem saatlerinde de pozitif ivmede devam eden Ethereum’un yazım esnasında 120 dolar sınırına kadar dayandığını görüyoruz.

Ether’in şu anki mevcut konumu aynı zamanda 200 saatlik hareketli ortalama seviyesine denk geliyor. 117 dolar olarak tespit edilen bu seviye, Ethereum için önemli bir direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktanın sorunsuz geçilmesi öğleden sonra için ETH/USD paritesinin 120 -130 dolar bandında hareket etmesini sağlayabilir.

117 dolar direncinin geçilememesi durumunda Ether’in saatlik 100 ve 200 hareketleri ortalama seviyeleri olan 117 – 112 dolar aralığında dalgalı seyretme olasılığı yüksektir. Bunun yanında olası bir geri dönüş hamlesinde 112 dolar sağlam şekilde savunulabilirse, ileriye dönük daha hızlı yükseliş beklentisi için olacağız. Bu hareket, Ethereum’un 130 doların üzerinde kalıcı olması şeklinde sonuçlanabilir.

Tüm bu alıcı yanlı fiyat hareketleri Ethereum’un toparlanma sürecinin bir parçası olarak algılanabilir. Rüzgârın tersine dönmemesi için ise 110 dolar ve 105 dolar gibi kısa aralıklı destek seviyelerinin ihlal edilmemesi oldukça önemlidir.

Gün içi destek ve direnç seviyelerini belirleyecek olursak;

  1. Direnç: 117 dolar
  2. Direnç: 122 dolar
  3. Destek: 112 dolar
  4. Destek: 105 dolar

Ethereum için önemli teknik göstergeler

4 saatlik ETH/USD grafiğinde;

  • MACD pozitif bölgede alım yönlü seyrini devam ettiriyor.
  • Stokastik osilatör aşırı alım bölgesinde dalgalı hareketini sürdürüyor. Bu bölgenin aşağı sarkması son yükselişin düzeltmesinin başladığı anlamına gelebilir.
  • RSI, 69 seviyesi ile güç bir trendi destekliyor.
  • CCI, 100 seviyesinin üzerindeki seviyesi ile RSI’yı destekler nitelikte hareket ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin