featured

Avustralyada Bitcoin İle Altın Satışına Başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İnsanlar sık ​​sık Bitcoin ile altın arasında benzerlikler çizerler. Pek çok endüstri uzmanının kafasında, her iki varlık doğrudan rakiptir. Bitcoin ve altının birbirine benzeyemeyeceği düşünüldüğünde, bu oldukça garip. Bu, Bitcoin ile külçe altın arasında bir ilişki olmadığı anlamına gelmez, ancak bu ilişki doğası bazıları için şaşırtıcı olabilir. Bir Avustralya altın satıcısı, işini Bitcoin ile genişletmenin iyi bir zaman olacağını düşünerek, ülkede Bitcoin ile altın ve gümüş ticareti yapan ilk satıcı oldu.



Altın ve Bitcoin arasındaki benzerlikler son birkaç yılda defalarca belgelenmiştir. Her iki varlık da oldukça azdır, ancak pek çok farklı veri olsa da kimse dünyada ne kadar altının çıkarılacağını bilmemektedir. Bitcoinde ise, tam kaç tane bitcoin olduğunu ve ne zaman dolaşıma çıkarılacağını bilir. Altındaki bu kıtlık insanları cezbetmektedir, ancak bugünlerde Bitcoin elde etmek çok daha kolaydır.

Ayrıca, Avustralya’daki Bitcoin durumu bu yıl biraz değişti. Birkaç uzun tartışmadan sonra, hükümet nihayet dijital para birimleri ile ilgili çift-GST standartlarını değiştirmeye karar verdi. Daha önce, Bitcoin ve kripto para birimleri sahiplerine iki kez vergilendirme yapılıyordu. Bir para birimi satın almak için bir vergi ve bununla birlikte mal ve hizmet satın almak için ayrı bir vergi ödeniyordu.  1 Temmuz itibariyle kripto para birimleri satın alınması artık GST’ye tabi değil.

Bitcoin, şimdi Avustralya’da yasal bir para birimi olarak görüldüğünden, insanların sektöre olan ilgisi biraz arttı . Hatta bu gün tanınmış altın ve gümüş satıcılarının dikkatini çekiyor. Paul Engeman, Ainslie Külçe ve Rezerv Kasası’nın direktörlüğünü yapıyor ve kısa bir süre önce Bitcoin ticaretine başladı. Ağustos ayında kripto paralar alım satımınabaşladı ve hali hazırda ülke çapında mevcut ve yeni müşterilerin taleplerinin arttığını gördü. Bu, Bitcoin için ülkede olumlu bir gelecek bekleyen oldukça ilginç bir gelişmedir.




Ainslie Bullion & Reserve Vault, altın ve gümüş külçelerine odaklanmaya devam etse de, Bitcoin ticaretlerine açma kararı oldukça önemlidir. Yalnızca külçeye odaklanan 43 yıllık bir süre sonunda Bitcoin’e geçiş yapmak mantıklı bir gelişmedir. Müşterileri Bitcoin’de altın ve gümüşte olduğu gibi benzer parasal özellikleri görürler. Bitcoin özünde değere sahiptir ve alış veriş aracıdır. Bitcoin kesinlikle altın ve gümüş gibi talebi karşılayabilir, ancak uzun ve yavaş bir süreç olacaktır.

Bitcoin ve kripto para birimlerine artan ilgiyi gösteren tek Avustralyalı satıcı değil. Brisbane’de bir lise öğretmeni olan Chris Tippler, iş ve ekonomi öğrencilerini Bitcoin ve Ripple dahil olmak üzere kripto para sektörü konusunda eğitiyor . Ayrıca, bu acemi kullanıcıların üstesinden gelmek için halen en büyük engellerden biri olduğu için, bu yeni para cinsinin ticaretinin en iyi nasıl olacağı üzerine temel tavsiyeler veriyor.

Her şey düşünüldüğünde, Avustralya’da kripto para sektörünün benimsenmesi son yıllarda hızla gelişmekte. Bitcoin’in para birimi olarak yasal olarak tanınmasıyla ekosistem gelişiyor. Dünyadaki diğer ülkelerin önümüzdeki yıllarda bu konuda benzer bir tavır sergilediklerini umabiliriz. Şimdilik, ABD ve Avrupa kripto paraları yasallaştırmak konusunda herhangi bir ilgi göstermiyor. New York ve Washington gibi bazı ABD eyaletlerinin dışında açıkça buna karşı değiller.

themerkle

Sizce Türkiyede de Bitcoin ve kripto para sektörü hakkında gerekli yasal düzenlemeler adına adım atılması nasıl olurdu?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin