Ethereum yeni zirvelere yönelmek için bir hazırlık yapıyor – işte ayrıntılar
Ethereum yeni zirvelere yönelmek için bir hazırlık yapıyor – işte ayrıntılar

26 Nisan Ethereum analizi: ETH için muhtemel 2 senaryo

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 2.0’ın yarattığı ilgi bulutu, ETH’yi henüz 200 doların üstüne itmeyi başaramadı. Ancak kripto paranın olumlu bir ivme kazandığı aşikar zira bir süredir 190 doların üzerinde işlem görüyor. ETH fiyatı şimdi bir yükselişe daha hazır olabilir.

Günlük Ethereum grafiği

Ethereum fiyatı, 12 Mart’taki büyük çöküşten sonra bir artış sürecine girdi. Bu fiyat hareketi yükselen trend çizgileri içinde gerçekleşti ve yükselen bir kanal oluşturdu. Bu paternin tamamlanması potansiyel olarak düşüşe neden olacaktır.

Ancak hareketli ortalamaların anlatacak farklı bir hikayesi vardı. Gösterge düşüş eğiliminin ardından genişlerken eğilimin tersine dönmesinin önemli bir göstergesi, hem 50 hem de 100 DMA’nın 16 Nisan’da ETH fiyat mumlarının altına düşmesi ve günlük grafikte yükselişi göstermesi idi.

Senaryo 1

45 günden fazla bir sürede şekillenen yükselen kanal paterninin oluşmasıyla düşüş eğilimi desteklendi. Bu model tamamlanırsa kripto para 173 dolara kadar düşebilir. Eğilimin devam etmesi halinde ise bir sonraki hedef 132 dolar olabilir.

Senaryo 2

ETH fiyat mumlarının altında seyreden hareketli ortalamalar yükselişi destekliyor. Ayrıca MACD pozitif kopuş sinyalini vererek boğalara güç sağlıyor. 200 dolar seviyesine ulaşabilirse ETH’nin bir sonraki durağı 228 dolar olabilir. Burası da aşılırsa 268 dolara dek büyük bir engel görünmüyor.

Korelasyon

Ethereum, yüksek korelasyon nedeniyle Bitcoin’in son yükselişinden faydalandı. 23 Nisan’da BTC-ETH korelasyonu tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,90’a ulaştı. Bitcoin yükseliş eğilimine devam etmeyi başarırsa Ethereum’un eli iyice kuvvetlenir.

Sonuç

200 dolar aşılırsa 228 ve 268 dolarda yeni dirençler var. Yön aşağıya dönerse 173 ve 132 dolara inilebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin