Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

26 Haziran kripto para piyasaları özeti: Bitcoin büyük adımlar atıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

26 Haziran Çarşamba, kripto para piyasaları büyümesini hızlandırarak devam ediyor. 362 milyar dolara ulaşan piyasa değeri, 24 saatlik zaman diliminde yüzde 7,74 oranında büyük bir yükseliş gösterdi. Ortalama işlem hacmi ise bu 26 milyar dolarlık günlük artışa paralel olarak 100 milyar dolar seviyesine dayandı.

Bitcoin tarihi yeniden yazıyor

Bitcoin ise bu büyük rallinin başrolünde kalmaya devam ediyor. Dün piyasa kapanışına doğru giren fon girişi, Bitcoin’in 11.400 dolar direncini kırıp 13.000 dolar seviyesini görmesini sağladı. Şu an yüzde 11 yükseliş ile 12.600 dolar seviyelerinde olan BTC’nin piyasa değeri ise 223 milyar dolar oldu. Böylelikle BTC pazar payı yüzde 61,7 seviyesine ulaşmış oldu.

Ethereum’da sağlam bir yükseliş performansı içinde

Kripto para piyasalarının en büyük altcoini konumundaki Ethereum’da önemli yükselişler kaydediyor. son 24 saatte yüzde 5,72 yükseliş görülen ETH, 331 dolar seviyesinde bulunuyor.

Yatırımcılar beklentiyi satın almaya devam ediyor

İlk 50 kripto para arasında dikkat çeken yükselişlere baktığımızda yüzde 10’a yakın artışla 19,48 dolardan işlem gören NEO’yu görüyoruz. Dün ABD’li kripto kullanıcılarına yönelik VISA kart projesinin hayata geçiş tarihi açıklanan Crypto.com Chain tokeni yükselişine devam ediyor. 28. sırada bulunan CRO tokeninin son 24 saatlik performansı yüzde 22 olarak devam ediyor. CRO tokeninin hemen altında bulunan QTUM’da yüzde 26 oranında yükselişi ile 5,38 dolara ulaşmış durumda.

Piyasa yükselişinin Bitcoin önderliğinde olduğu açıkça görülüyor. Kripto pazarlarına giren fonların büyük çoğunluğu Bitcoin’e aktığından altcoinlerde piyasanın beklediği patlamayı henüz göremiyoruz. Ancak dikkat çeken nokta şu ki; piyasa yatırımcıları önemli anlaşmalar yapan kripto para projelerinin coinlerine karşı oldukça duyarlı ve iş birliği haberleri söylenti dahi olsa coine olan talep hızlı şekilde artıyor. Kripto para pazarlarında yükseliş dalgasını takip etmeye devam edeceğiz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin