461 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi! Yükseliş sinyali mi?
461 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi! Yükseliş sinyali mi?

25 Nisan Bitcoin fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin piyasası, dün en yüksek 5.582 dolara kadar yükseldi. Bir önceki günkü en yüksek değer olan 5.600 dolara erişemeyen kripto para, günü negatifte kapattı. Dün Binance işlemlerine göre yüzde 1,43 gerileyen Bitcoin, günü 5,415 dolar seviyesinde kapattı.

Asya işlem saatlerinde başlayan yeni gün ile birlikte BTC/USD paritesinin hafif bir düzeltmeye girdiği görülüyor. Bitcoin pazarlarının ortalamasına göre belirlediğimiz gün içi destek ve direnç seviyelerini ise şu şekilde hesapladık

25 Nisan Bitcoin fiyatı için önemli seviyeler

Satıcı yönlü işlemlerin ağırlıklı olduğunu gördüğümüz günlük işlemlerde 5.370 dolar civarı önemli bir destek konumundayken yeniden bir toparlanmanın görülmesi için ilk etapta 5.420 doların üzerinde saatlik kapanışların görülmesi oldukça kritik.

Diğer yandan piyasaların oldukça ilgilendiği golden cross olarak tabir edilen 50 günlük ortalamanın 200 günlük hareketli ortalama geçişi tamamlandı. Fakat beklendiği gibi bir patlama olmadı. Bu tür yüksek beklentilerin olduğu durumlarda karşı pozisyon alan büyük oyuncularda dikkate alınarak pozisyon alınması gerekir. Ayrıca bu önemli geçişin etkisini birkaç gün içerisinde de görebiliriz. Bitcoin düzeltme aşamasında kritik destek seviyelerine tutunmasını sağlayacak alıcı işlemleri bulursa hızlı bir yükseliş performansı gösterebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler ne diyor?

MACD, Stokastik RSI ve RSI gibi önemli teknik göstergelere baktığımızda bir düzeltmenin gerçekleştiğini teyit edebiliyoruz. Buna göre MACD, negatif konumdaki seyrini devam ettiriyor. Henüz bir toparlanma barı vermiş değil.

Stokastik RSI aşırı satım bölgesinde yatay seyrediyor. Aşırı satım sınırından çıkışını takiben BTC/USD’de yukarı yönlü bir hareket başlayabilir.

4 saatlik BTC/USD grafiğinde RSI, hala 50 seviyesinin üzerinde yatay seyrediyor. Bu seviyenin altına inmesi düzeltme hareketini derinleşmesine işaret edebilir. Bundan dolayı RSI’nın konumu gün içinde dikkatle takip edilmelidir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin