kripto kartı dolandırıcılığı
25 Milyon dolarlık kripto kart dolandırıcılığının başındaki isim hapse mahkûm edildi

25 Milyon dolarlık kripto kartı dolandırıcılığının başındaki isim hapse mahkûm edildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 25 milyon dolarlık kripto kartı dolandırıcılığının arkasındaki beyin, üç yıllık denetimli serbest bırakılmanın yanı sıra bir yıl bir gün hapis cezasına çarptırıldı. Yetkililer ayrıca kripto para birimine de el koydu.

25 Milyon $ kripto kartı dolandırıcılığı

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) Salı günü yaptığı açıklamada, RJ olarak da bilinen Robert Joseph Farkas’ın 15 Aralık’ta “bir yıl bir gün hapis cezasına çarptırıldığını” duyurdu. Ceza, Miami merkezli bir şirket olan Centra Tech tarafından yayınlanan dijital tokenlerle 25 milyon doları aşan yatırımcıları dolandırmakla bağlantılıydı.

Farkas daha önce, Centra Tech tarafından bir ilk coin teklifi (ICO) yoluyla çıkarılan dijital tokenlerle bağlantılı olarak “menkul kıymet dolandırıcılığı ve elektronik dolandırıcılık yapmak için komplo kurmaktan” suçlu bulundu. ABD savcısı Ilan Graff şunları söyledi:

Farkas ve yardımcı komplocuları, sahte bir ICO ile milyonlarca doları yatırımcıları kandırmak için hayali yöneticiler yarattı ve yasal kurumlarla uydurma iş ilişkileri kurdu.

34 yaşındaki ve eş sanıkları Sohrab Sharma ve Raymond Trapani, Temmuz 2017’de Centra Tech’i kurdular. Şirketleri, “Centra Card” adı verilen bir banka kartı da dâhil olmak üzere kripto para ile ilgili finansal ürünler sunduğunu iddia ettiler. DOJ, sözde kullanıcıların Visa veya Mastercard ödeme kartlarını kabul eden kuruluşlarda kripto para birimi kullanarak alışveriş yapmalarına olanak sağladığını söyledi .

Sanıklar yatırımcılardan kayıtsız menkul kıymetler olarak kabul edilen centra tokenlerini satın almalarını istedi. Centra Tech’in etkileyici kimlik bilgilerine sahip deneyimli bir yönetici ekibine sahip olduğu, lisanslı Centra Kartları çıkarmak için Bancorp, Visa ve Mastercard ile ortaklıklar kurduğu ve 38 eyalette para aktarıcısı ve diğer lisanslara sahip olduğu da dâhil olmak üzere çok sayıda yanlış iddiada bulundular.

Ancak gerçekte, şirketin Harvard mezunu CEO’su kurgusaldı ve Bancorp, Visa veya Mastercard ile herhangi bir ortaklık yoktu ve Centra Tech’in bu eyaletlerden bazılarında lisansları yoktu, Adalet Bakanlığı şunları ekliyor:

Mağdurlar, kısmen bu iddialara dayanarak, centra teknoloji tokenlerinin satın alınması için yatırımlarda milyonlarca dolar değerinde dijital fon sağladı.

DOJ, “Ekim 2017’de veya civarında, Centra Tech’in ICO’sunun sonunda, kurbanlardan toplanan bu dijital fonların değeri 25 milyon dolardan fazlaydı. 2018’de belirli zamanlarda, davalıların dolandırıcılık planı devam ederken, bu fonların değeri 60 milyon dolardan fazlaydı. ” şeklinde açıkladı.

Ünlü isimlerde tanıtımda kullanılmıştı

Ayrıca, Kasım 2018’de SEC, iki ünlüyü, Centra ICO’yu yasadışı olarak tanıtmakla suçladı. Biri profesyonel boksör Floyd Mayweather Jr., diğeri ise DJ Khaled olarak bilinen müzik yapımcısı Khaled Khaled’di.

DOJ, 2018’de Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) sahte beyanlara ve ihmallere dayanarak centra tokenlerini satın alan kurbanlardan toplanan 100.000 ETH’yi ele geçirdiğini açıkladı. ABD Marshals Servisi, ele geçirilen etheri bu yılın başlarında yaklaşık 33,4 milyon dolara satmıştı. Adalet Bakanlığı, “Bu fonlar ve diğer kaybedilen dolandırıcılık gelirleri, Adalet Bakanlığı’nın Centra Tech dolandırıcılığının mağdurlarını tazmin etmek için oluşturmayı planladığı bir remisyon programında potansiyel kullanım için mevcut olacak” dedi.

Farkas, hapis cezasına ek olarak, üç yıl denetimli tahliye cezasına da mahkûm edildi. Ayrıca, 347.062,58 $ ve dolandırıcılıkla satın alınan bir Rolex saatini elinden alındı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin