Bitcoin, bu modele göre 100.000 dolar ulaşan yola tam olarak girdi, S2F
Bitcoin, bu modele göre 100.000 dolar ulaşan yola tam olarak girdi, S2F

25 Ekim Bitcoin analizi: BTC/USD günlük grafikte bir “death cross” eşiğinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, dünkü sakin seyir sonrası 7.450 dolar seviyesinde stabil kalmaya devam ediyor. Dün oldukça dar bantta hareket eden BTC/USD paritesinin en yüksek değeri 7.504 dolar olurken 7.355 dolar seviyesinin ise dünkü dip noktası olduğunu gördük.

2 gün önceki düşüşün ardından tepki alımlarıyla toparlanma görülmeyen Bitcoin’deki yatay seyir, düşüşün devam edebileceği tedirginliğini yansıtıyor. Bunu destekleyen en büyük gösterge ise günlük grafikteki 50 MA’nın 200 MA seviyesini aşağı yönlü kırma girişimi. (death cross)

BTC ’de gerçekleşecek olan “death cross” düşüşü tetikler mi?

BTC/USD günlük grafiğinde 50-200 MA geçişinin pozitif yönlü olanı (golden cross), Nisan ayının son haftasında gerçekleşmişti. Bu durum, yükseliş trendine başlamış olan paritenin yukarı yönlü daha dik seyretmesini desteklemişti. Çünkü her dönem görülmeyen bu geçiş hareketleri, kripto para yatırımcıları için önemli bir piyasa algısı oluşturuyor.

Şimdi ise Nisan ayındaki geçişin tersini görmek üzereyiz. Haziran ayında görülen zirvenin ardından bir düşüş eğilimine giren death cross’un gerçekleşmesi sonrası daha dik ivmeli bir düşüşe girebilir. Bitcoin’de pozisyon alırken bu beklentinin risk ölçüleri dâhilinde satın alınmasında yarar olabilir.

Bunun yanında Nisan-Haziran periyodu referans alınarak hesapladığımız Fibonacci değerlerine göre BTC, şu an olağan düzeltme seviyesi olan Fib 0,618 (7.760 dolar) altında fiyatlanıyor. Böyle bir durum ise düşüşün daha da derinleşebileceğinin başka bir göstergesi olarak kabul edilebilir.

Ayrıca düşüş sonrası toparlamanın başlamaması BTC’nin gerileme hareketine mola verdiği algısı da oluşturuyor.  Ancak rüzgârın sık yön değiştirdiği kripto para piyasalarında Bitcoin’in 7.450 doların üzerinde kalması, bir toparlanma için alıcı toplamasına neden olabilir. Bu yüzen yukarıda bahsedilen göstergeleri yakından takip etmekte fayda var.

Güncel Bitcoin analizlerimizi buradan inceleyebilirsiniz.

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin