Avustralyalı bir kadın, 100.000 XRP çaldığı suçlamasıyla tutuklandı
Avustralyalı bir kadın, 100.000 XRP çaldığı suçlamasıyla tutuklandı

23 yaşındaki Avustralyalı kadın, 100.000 XRP çaldığı iddiasıyla tutukladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya’nın Sydney kentinde yaşayan 23 yaşındaki bir kadın, 300.000 dolar değerinde 100.000 XRP çaldığı iddiasıyla tutuklandı.

ZDNet’in çarşamba günü yayınladığı bir rapora göre, ismi verilmeyen kadın, Ocak ayında 56 yaşındaki bir adamın dijital cüzdanından 100.000 XRP çaldı. 10 aylık bir soruşturma sonrasında kadının evine baskın düzenleyen polis sonrasında kadını tutukladı.

Kripto cüzdandan 100.000 XRP çalındı

E-posta hesabının hacklenmesinin ardından kurbanın, iki gün boyunca kripto cüzdanına giremediği bildirildi. 56 yaşındaki adam erişimi tekrar kazanmayı başardığında ise tüm XRP’sinin gittiğini gördü.

News Corp Australia tarafından yayınlanan bir diğer rapora göre kadın, XRP’leri Bitcoin’e dönüştüren Çin merkezli bir borsaya aktardı.

Siber suçlar müdürü Dedektif Superintendent Arthur Katsogiannis şöyle diyor:

Bir e-posta hesabı, dolandırıcıların bireylerin finansal hesaplarına ve diğer kişisel bilgilere ulaşabildiğinden dolayı çok değerlidir.

Katsogiannis, kişisel ve finansal bilgileri içeren e-posta hesaplarının “en az iki faktörlü kimlik doğrulaması” olması gerektiğini de vurguladı.

News Corp ayrıca kadına şartlı tahliye verilebileceğini ve davanın 19 Kasım’da yerel bir mahkemede görüleceğini bildirdi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin