23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi
23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi

23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bu yıl, Wall Street şirketlerinin daha yoğun olarak talep ettiği Bitcoin, yüzde 220 artışla bilindiği gibi kısa tarihinde ilk kez 23.000 dolara ulaştı.

İvme arttıkça, analistler ileride daha fazla kazanım olacağı hakkında yorumlar yapıyor. Dünyanın en büyük kripto parası, Perşembe günü yüzde 7’ye yakın bir yükseliş daha görerek 23.800 dolara ulaştı. Bitcoin ve daha geniş Bloomberg Galaxy Crypto Endeksi bu yıl üç kattan fazla arttı. Güney Kore, Japonya ve Çin’de kripto para birimine bağlı hisse senetleri de yükseldi.

Bitcoin’in patlama ve çöküş geçmişi göz önüne alındığında, dijital varlıklardaki ralli, analistleri kutuplaştırıyor. Olumlu düşüncelere sahip olanlar, kripto para biriminin, doların zayıflığı ve potansiyel enflasyonist baskının ortasında bir portföy çeşitlendiricisi olarak altın üzerinde güçlendiğini savunuyor. Diğerleri, öfkeli bir Bitcoin rallisinin ardından üç yıl önceki erimeye benzer bir çöküşe kaçınılmaz olarak yol açacak spekülatif coşku görüyor.

Yine de, varlık yöneticileri ve aile ofisleri gibi uzun vadeli yatırımcıların, trendi takip eden miktar fonlarının yanı sıra bu sefer daha fazla rol oynadıklarına dair işaretler var. Guggenheim Investments baş yatırım sorumlusu Scott Minerd, Çarşamba günü Bloomberg TV’de yaptığı açıklamada, Bitcoin’in kıtlığının Federal Rezerv tarafından “aşırı para basımı” ile birleştiğinde dijital tokenin sonunda yaklaşık 400.000 $ ‘a çıkması gerektiği anlamına geldiğini söyledi.

Piyasalardaki insanların Bitcoin’in hareketi hakkında söylediklerini şu şekilde derledik

Parabolik fiyat

Singapur’daki Saxo Capital Markets Pte’nin küresel makro stratejisti Kay Van-Petersen, “fiyat şimdi doğrusaldan parabolik hale gelecektir”, çünkü bireysel yatırımcıların şimdiye kadar büyük ölçüde “bu rallinin dışında kaldı.”

Fed etkisi

Oanda Europe Ltd.’nin kıdemli piyasa analisti Craig Erlam, “20.000 $ ‘ın üzerindeki hareket yaklaşıyor ve muhtemelen daha önce gelmemesine biraz şaşırdım,” dedi “Fed teşviki bu hareketi tetiklemiş olabilir ama dürüst olmak gerekirse Bitcoin’in buna ihtiyacı yok. 20.000 $ ‘ın üzerinde bir kırılma, yılı güçlü bir şekilde bitirmesini sağlar. ”

Bitcoin ve altın

Bloomberg İstihbarat stratejisti Mike McGlone, “Altına karşı en düşük yıllık Bitcoin dalgalanma ölçüsü ve 2020’nin sonuna yakın borsa, kripto’nun 2021’deki performans avantajını sürdürebilir” dedi. Bitcoin-altın fiyat oranının, geçmiş tekrarlanırsa, şu anki 12 seviyesinden 100’e doğru yöneldiğini görüyor.

Direnç noktaları

Bir kripto ticaret platformu olan Hxro’nun CEO’su Dan Gunsberg, Bitcoin ivmesini sürdürürse, “36.000 doları test etmek bir sonraki gerçek hedef olacaktır” dedi. Ancak 13.800 doların altında önemli bir kırılmanın çok daha zayıf bir dönemin habercisi olacağını belirtti.

Bitcoin balinası 1 milyar dolarla ortaya çıkıyor

Volatilite tahminleriyle uzmanlaşmış bir hedge fonu, sessizce 600 milyon dolardan fazla kripto para satın aldıktan ve Brevan Howard Asset Management’ın kurucu ortağı Alan Howard ile güçlerini birleştirdikten sonra Bitcoin’deki en büyük yatırımcılardan biri olarak ortaya çıktı.

One River Asset Management’ın CEO’su Eric Peters, bir röportajda kurumsal yatırımcılar arasında kripto para birimlerine artan ilgiyi yakalamak için yeni bir şirket kurduğunu söyledi.

One River Digital Asset Management, ilk satın alımlarına ek olarak, Bitcoin ve Ether varlıklarını 2021’in başlarında yaklaşık 1 milyar dolara çıkaracak taahhütlere sahip.

business-standard


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin