Bitcoin için karar zamanı: Analistler ne diyor
Bitcoin için karar zamanı: Analistler ne diyor

21 Aralık Bitcoin fiyat analizi: BTC’nin 5.000 dolar yolundaki engelleri hangi seviyeler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

21 Aralık Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik detayları şu şekilde özetliyoruz.

  • Bitcoin yükseliş trendine olağan düzeltmeler ile devam ediyor.
  • Bitcoin günün ilk saatlerinde 4.300 doları denedikten sonra 4.000 dolara doğru bir geri çekilme yaşadı.
  • Satış ağırlıklı hacimler alışlara göre bariz şekilde düşük kalıyor. Bu durum yükseliş trendini kuvvetlendiren bir ihtimal.

21 Aralık Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin dünde yükseliş trendi boyunca hareket etti. 4.300 dolar görüldükten sonra yeni güne düşüş ile başlayan Bitcoin, 4.000 dolar seviyesine yakın bir seviyelere kadar geriledikten sonra sabah saatlerinde yeniden toparlanma mücadelesi veriyor.

Günün son iş gününde sabah saatlerinde 4.150 dolar civarında bulunan Bitcoin, için gün içinde en önemli direnç noktası 4.320 dolar olarak duruyor. Bu seviyenin kararlı bir şekilde geçilmesi Bitcoin’in yükseliş trendinde devam etmesini sağlayabilir.

Aynı zamanda 4 saatlik BTC/USD grafiğinde 100 hareketli ortalama ve 200 hareketli ortalama arasındaki boşluğun daraldığını görüyoruz. 100 HO’nun 200 HO’yu yukarı yönlü kesmesi ise boğa piyasasının teyit edilmesi açısından oldukça önemli bir adım olacak.

5.000 dolar yolunda 4.300 dolar ve 4.500 dolar dirençleri oldukça kritik noktalar olarak takip edilecek.

Aşağı yönlü bir hareketlin gerçekleşmesi durumunda ise 4.000 dolar seviyesi önemini korurken ardından 3.875 dolar ikinci destek noktası olarak duruyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, pozitif bölgedeki seyrine devam ediyor. Negatif bölgeye düşmedikçe BTC’nin dolar karşısında yükselişe devam etmesi beklenebilir.
  • Stokastik RSI ise şu an aşırı alım bölgesinden aşağı doğru yönelmiş durumda. Satış baskısının zayıf devam ettiği bu günlerde düşük miktarlı düzeltmeler ile hızlı şekilde aşırı satım durumu yansıtabilecek olan Stoch, yukarı yönelim durumunda fiyatın daha hızlı yükselmesine işaret edebilir.
  • RSI ise pozitif bölgede yatay seyrine devam ediyor. RSI’nın 50 seviyesinin üzerindeki seyri, yükseliş trendinin korunması için oldukça önemli.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin