Bitcoin fiyat hareketi 2019'u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!
Bitcoin fiyat hareketi 2019'u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!

21 Ağustos Bitcoin analizi: BTC kritik destek noktası eşiğinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

21 Ağustos kripto para piyasaları yeni bir satış dalgası ile güne başlarken piyasa değeri, 265 milyar dolar seviyelerine geriledi. Coinmarketcap verilerine göre son 24 saatlik ortalama işlem hacmi 56,4 milyar dolar seviyesinde seyrederken piyasa değeri yüksek kripto paralarda ortalama yüzde 5’e yakın kayıplar görülüyor. Bitcoin pazar payı ise yüzde 68,9 seviyesinde bulunuyor.

21 Ağustos Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin, dün 4 saatlik grafikte 200 mumluk hareketli ortalama seviyesinin üzerinde kalmayı başarsa da Asya işlem saatlerinde gelen sert satışlarla bu destek seviyesi aşağı yönlü kırılarak, kritik bölge olarak tespit ettiğimiz 10.200 doların altına bir sarkma meydana geldi.

Mevcut durumda 10.200 dolar bandına kadar sarkma olağan bir düzeltme hareketi olarak görülse de öğleden sonraki hareketlerde bu seviyenin altında görülebilecek 4 saatlik kapanışlar, BTC/USD paritesinde 10.000 doların yeniden gündeme gelmesine neden olabilir.

10.000 dolar seviyesinin altında ise ana destek noktası olarak takip ettiğimiz 100 günlük hareketli ortalama (şu an 9877 dolar) bulunuyor. Bu nokta her ne kadar en sağlam destek noktası olarak görülse de ilerleyen günlerde altında bir günlük kapanış ana trendin yönünü değiştirici etkilere neden olabilir.

Bitcoin fiyatının bugün 10.200 doların üzerinde kalabilecek alıcılı işlemler görmesi durumunda 10.600 dolara kadar bir yükseliş yakalayabilir. Bu hareket için 10.200 doların üzerinde bir 4 saatlik kapanıştan teyit almak gerekiyor. Ancak önemli teknik göstergeler henüz bir toparlanma sinyali vermiyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin