2023 yılında TÜFE verileri ve FOMC toplantılarının tarihleri…

2023 yılında TÜFE verileri ve FOMC toplantılarının tarihleri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2023 yılında da tüm piyasalar yine ABD enflasyon verilerini ve FOMC toplantılarını takip edecek. Genel ekonominin gidişatı için önemli olan bu veri ve toplantılar, yatırımcılara da fikir veriyor. Kripto endüstrisi için de 2022 yılında TÜFE ve FOMC açıklamaları önemli kabul edildi.

2022 senesinde önemli kabul edilen bu verilerin etkileri 2023’de de devam edecek gibi duruyor. Enflasyon ve faiz kararı piyasayı olumlu ya da olumsuz anlamda etkiliyor.

2023 yılının ilk TÜFE rakamları bir hafta sonra gelecek. 12 Ocak Perşembe günü enflasyon verisi açıklanacak. Bugün FOMC tutanaklarıyla ilgili ilk detayları göreceğiz. Fakat FOMC toplantısı Şubat ayında gerçekleşecek.

TÜFE veri takvimi

Enflasyon öncellikle üçüncü bölge ülkeleri ve gelişmekte olan ülkelerde ciddi artışa neden oldu. Bunların arasında Türkiye’nin de olması şaşırtıcı olmadı. Lübnan (%162), Venezuela (%150’nin üzerinde), Türkiye (%90’a yakın) ve Arjantin (%88) gibi bazı ülkelerde yıldan yıla enflasyon rakamları geldi. ABD gibi gelişmiş ve önde gelen ülkelerdeki durum da pek iç açıcı değil. Dünyanın en güçlü ekonomisi Haziran ayında %9’un üzerinde enflasyonla 40 yılın en yüksek seviyesini gördü.

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu, enflasyon verilerini şu şekilde açıklayacak; 12 Ocak, 14 Şubat, 14 Mart, 12 Nisan, 10 Mayıs, 13 Haziran, 12 Temmuz, 10 Ağustos, 13 Eylül, 12 Ekim, 14 Kasım ve 12 Aralık.

FOMC toplantıları

Enflasyon sonrasında en çok merak edilen konulardan biri de faiz rakamları olacaktır. Fed 2022 yılında önemli bir faiz artışına imza atarak son yılların zirvesini gördü. Bu durum kimine göre 2023 yılında da sürecek. İşte 2023 yılının takvimi; 1 Şubat, 22 Mart, 3 Mayıs, 14 Haziran, 26 Temmuz, 20 Eylül, 1 Kasım ve 13 Aralık.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin