featured

2022 yılının ilk çeyreği bitti: Bitcoin ve hisse senedi nasıl kapattı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto ve geleneksel piyasalarda ilk çeyrek dün itibarıyla son buldu. 2022 yılının ilk çeyreği genellikle buhran içinde geçti. Yatırımcılar için fazla stresli bir dönem oldu. Bitcoin ve türevleri ise son ayı biraz daha hareketli geçirdi. Kripto piyasası ikinci çeyreğe umut aşılayacak bir noktada tamamladı. Bitcoin ve hisse senedi, 3 aylık bilanço geneli beklentilerin yine de uzağında kaldı.

S&P 500 ilk çeyreği %5,5 düşüşle kapatırken, Bitcoin (BTC) yakından takip etti. Dünyanın en büyük dijital varlığı S&P 500’e hiç olmadığı kadar yakın bağlılıkta bulundu.

Bitcoin, ilk çeyreği %2 düşüşle kapattı. S&P ile korelasyonu yaklaşık 0,9’a kadar sıkılaştırdı. Bitcoin ve hisse senedi tarafında yaşanılan yakınlık grafikte de kendini belli etti.

Bitcoin ve hisse senedi, son çeyreği negatifte kapadı

Bitcoin haftanın başında 48.000 dolara dokundu. Haftanın son günlere doğru geldiğimizde ise BTC 45.000 doların altına kadar sarktı. Ancak aylık kapanış yine 45.000 doların üzerinde oldu. Endeks ve Bitcoin arasındaki korelasyon döngüsel görünüyor. Bitcoin’in kayıpları, varlığın 7/24 doğası göz önüne alındığında borsayı geride bırakıyor. Aynı şekilde, hızlı toparlanmasıyla beraber S&P 500’ü geride bırakacak.

Rusya-Ukrayna savaşının uzaması ve Kremlin’in, sözleşmeler Ruble cinsinden ödemeyi zoraki koşması süreci zora sokuyor. Ayrıca Rusya, Avrupa’nın doğal gaz arzını kesme tehdidinde bulunuyor. Tüm bunlar yatırımcıların endişe yaşamasına neden oluyor. Bu da geleneksel hisse senedi tarafında tedirginliğe yol açıyor. Kripto tarafında ise bu endişeler daha çok kaybolmuş durumda.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin