featured

2022 yılında takip edebileceğiniz DeFi ve NFT projeleri!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz iki seneye baktığımızda kripto piyasasında en çok DeFi ve NFT konuşuldu. Her iki pazar kendi alanında yeni rekorlar kırdı. Merkezi olmayan finans sistemi ve değiştirilemez token projeleri, yatırımcıların gözdesi oldu. Şimdi ise DeFi ve NFT ikisi bir arada öne çıkması muhtemel olan 3 proje var.

Blok zincirlerdeki dijital koleksiyonlar, havalı oldukları ve kısmen de pazarın nihayet dijital malların kanıtlanabilir sahipliğinin gerçek değer biriktirebileceğini fark ettiği için kripto perakende çılgınlığını şu anda körüklüyor. Fungible olmayan jetonlar (NFT’ler), son zamanlarda son derece yüksek değere sahip olduğu gösteriliyor.

DeFi ve NFT alanında takip edilebilir 3 proje

DeFi ve NFT şimdiden dünyayı istikrarlı bir şekilde ele geçirmeye başladı. Bu girişimlerin popülaritesi, artık kendi konferanslarına sahip oldukları noktaya kadar arttı. Haziran 2021’de Miami’de Art Basel’e benzer şekilde NFT BAZL adlı bir NFT sanat sergisi düzenlenmişti. Etkinliğe çok sayıda NFT koleksiyoncusu, sanatçı ve yatırımcı katılmıştı. 

Öte yandan DeFi, kripto dünyasının sınırlarını genişleten çok çeşitli uygulamaları bünyesinde bulunduruyor. Uzmanlara göre merkezi olmayan para, dünyayı tamamen dönüştürme yeteneğine sahip. Şimdi ise DeFi ve NFT yapısına sahip 3 önemli varlığın 2022 yılında neler yapacağı merak ediliyor.

Hector Finance

Fantom Opera Zinciri’nin bir projesi olan Hector Finance, Fantom Opera Zinciri’ne dayanmaktadır. Hector Ekosisteminde bir dizi kullanım örneği oluşturarak tüketicilere değer sağlamayı hedefliyor. Bu kullanım durumlarından elde edilen gelirin bir kısmı, borsada Hector tokenlerini satın almak ve yakmak için kullanılacak. 2022 boyunca Hector çok zincirli hale gelecek.

Ekip; varlıkları yönetmeyi, borç verme/borç alma, stake etme faizi kazanma, zincirler arasında köprü kurma, yeni projeler başlatma ve çok daha fazlasını mümkün olduğunca basit, verimli ve hızlı hale getirmek istiyor. Proje, kullanıcıların katılım için teşvikler (P2P) kazanabileceği bir DeFi oyunu üzerinde çalışıyor. Oyun, geliştirmekte olduğumuz NFT’leri kullanacak ve zamanla kapsamı büyüyecek. Oyunun karı sadece oyunu değil, tüm Hector Ekosistemini genişletmeye gidecek.

Altered State Machine (ASM)

ASM, NFT’ler tarafından temsil edilen ve bir meta veri deposu içindeki davranışları öğrenip yürütebilen yapay zeka (AI) aracılarını geliştirmek ve eğitmek için bir platformdur. Örneğin, herkes ASM teknolojisini kullanarak sanat oluşturabilen ve bir meta veri deposunda kendi başına satabilen bir AI aracısı oluşturabilir. Ek olarak, ASM’nin NFT’leri, OpenSEA gibi popüler platformlarla tamamen birlikte çalışır durumda.

Creaticles

Herkesin kendi NFT’lerini yapmasına izin veren merkezi olmayan bir uygulama. Polygon, yakında Binance Smart Chain’de kullanıma sunulacak bir Ethereum çapraz zincir platformudur. Creaticles, türünün ilk NFT istek pazarı’dır. Zincirden bağımsızdır ve önce Ethereum ve Polygon’da, ardından Binance Smart Chain ve diğer blok zincirlerinde uygulanacaktır. 

Creaticles, diğer NFT pazaryerlerinden farklı olarak, alıcıların ve koleksiyoncuların kendi NFT’lerini talep etmelerine izin verir. Öte yandan $CRTL, NFT’ler için ödeme yapmak, hisse almak ve yönetim seçimlerinde oy kullanmak için kullanılabilen Creaticles’in yerel simgesidir. DeFi ve NFT tarafında bu projeler 2022 yılında ses getirebilir. Şu an emekle sürecinde olan platformlar adından söz ettirebilir.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin