2022 yılına hızlı giren DeFi projeleri, kayıp yaşamaya başladı

2022 yılına hızlı giren DeFi projeleri, kayıp yaşamaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni yıla hızlı giriş yapan DeFi projeleri, boğanın ayak seslerini oluşturabilir, yorumu yapılmıştı. 2022 senesine hızlı bir başlangıç DeFi tarafında yaşanmıştı. Ancak Bitcoin yaşadığı düşüşle beraber tüm piyasayı etkiledi. DeFi’lar ise bu düşüşü sert hisseden varlıklar arasında oldu. 

Dört gün önce, merkezi olmayan finansta, kilitlenen toplam değer (TVL), 255,84 milyar dolardı. Çöküş yaşanmadan önce TVL alanında hızlı bir ilerleyiş göze çarpıyordu. Ancak bu hızlı ilerleyiş çabuk bitti. Herkes 2022 yılının DeFi ile esmesini beklerken rüzgar tersine döndü.

TVL, son iki gün içinde ciddi bir geri çekilme yaşadı. Yüzde 8,55 oranında değer kaybetti. Son 24 saat içinde TVL %2,80 düştü. Curve’nin bugün kilitlenen 23 milyar doları ise %9,84 hakimiyeti temsil ediyor.

 DeFi projeleri yaşanan düşüşten önemli darbe aldı

DeFi projeleri yaşanan düşüşten önemli darbe aldı

Kripto para birimleri son birkaç gün içinde ciddi değer kaybı yaşadı. Merkezi olmayan finansta kilitli olan değer de aynı oranda düştü. Dört gün içinde, tanımlı TVL %8.55 oranında düşüşle 255.84 milyar dolardan bugünün 233.95 milyar dolar seviyesine geriledi. 

Curve Finance bugün en büyük TVL’ye sahip. Kilitli 23 milyar dolar ile %9,84’ten fazlasına hakim. Bunu sırasıyla Convex Finance, Makerdao, Aave, WBTC ve Instadapp takip ediyor.

DeFi projeleri yaşadığı düşüşle beraber grafiklerde negatif yönde kaldı. Kilitli merkezi olmayan finans sisteminin lideri Ethereum ise halen piyasanın önemli temsilcisi. Ethereum, Cumartesi günü 147.9 milyar dolar ile blok zincirleri söz konusu olduğunda hala en fazla TVL’ye sahip. Ethereum’un TVL’si, bugün net olarak %58,18’ine denk geliyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin