Kripto ayıları yeniden sahne aldı: İşte gerçekleşen tasfiyeler…

2022 yılı ayı piyasasında en iyi performans gösteren 3 altcoin!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılı artık ayı piyasası olarak anılıyor. Yılın başında insanlar düşüş yönündeki hareketleri sindiremedi. Ancak ayının ayak sesleri daha sonradan geldi. 

Yavaş yavaş düşüşlerin yaşanması hep bir dönüş umudu bıraktı. Ancak ayı piyasasının bir göstergesi olduğu iş işten geçince anlaşıldı. Bu süre zarfında kaybedenler, kazananlar, piyasadan silinenler bile oldu. Fakat şimdi sizlere 3 tane önemli altcoin paylaşacağım. Bunların zararı diğerlerine göre daha az oldu.

Kripto piyasası, Kasım 2021’de 3 trilyon doları aşan değerlemesi göz doldurmuştu. Herkes yeniden bir çıkış beklerken, tüm varlıklar neredeyse dibi boyladı. Mayıs 2022’de piyasa değerini 1.23 trilyon dolara düşürmek için sadece 6 ay yetti.

Endişeler kripto piyasasını çökertti

Kalıcı olarak yüksek enflasyona ilişkin korkular, Federal Rezerv’in buna şahin tepkisi ve Ukrayna ile Rusya arasında devam eden çatışma, yatırımcıları daha riskli varlıklara maruz kalmalarına yöneltti. Ayrıca, ABD doları gibi güvenli limanlara yönelik artan iştahı, bazı en iyi kripto para birimlerine ve ABD hisse senetlerine olan talebi azalttı.

Sonuç olarak, majör altcoinler başta olmak üzere hepsi düştü. DOGE ve ADA gibi varlıklar geçen yıl kırılan rekor seviyelerinden %80’den fazla düştü. Birkaç altcoin ise düşüşü daha kısa kesti.

Monero

XMR’nin fiyatı, Kasım 2021’deki zirvesi olan 300$’dan yaklaşık %40 düşerek 186 dolarak aklar geriledi. Ayrıca Monero, Mayıs 2021’de 520 dolar seviyelerinde zirve yapmıştı. Buradan net aşağı yönlü düzeltmeyi yaklaşık %65’e çıkardıktan sonra başlayan daha geniş bir düzeltme hareketinin bir parçasını tamamlamış gibi.

Teknik perspektiften bakıldığında, XMR, 50 haftalık üstel hareketli ortalaması (50 haftalık EMA; kırmızı dalga) ile 211 dolar civarında ve 200 haftalık EMA (mavi dalga) 167 dolar civarında tanımlanan bir aralıkta konsolide olduğu görülüyor.

UNUS SED LEO

BitFinex borsasının ana şirketi olan iFinex tarafından desteklenen bir yardımcı kripto para birimi. UNUS SED LEO (LEO), daha geniş kripto düşüşünden büyük ölçüde etkilenmedi.

Altcoin, ilk 30’daki rakipleri Kasım 2021’den sonra düşüşe geçmesine karşın yükseliş trendini sürdürdü. Şubat 2022’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8,15$’a ulaştı, Ancak o zamandan beri neredeyse %40 oranında düzeltme yaptı.

Binance Coin

Lider kripto para borsasının öne çıkan para birimi, düşüşten az etkilenen varlıkların başında geliyor. Monero gibi BNB’de 2021 yılının Mayıs ayında 700 dolar ile rekor bir yükselişe imza atmıştı.

Ardından Kasım 2021’de BNB/USD paritesi, piyasanın geri kalanıyla birlikte daha düşük düzeltme yapmadan önce rekorunu neredeyse yeniden test etti. Ancak şimdi değerinin yarısından fazlasını sildi.

Lider varlıklardaki kayıp

En iyi kripto varlıklar, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ise, devam eden ayı piyasasındaki en üst düzey rakiplerinden biraz daha fazla düşüş eğilimi gösterdi. 

BTC’nin fiyatı, Kasım 2021’deki rekor seviye olan 69.000 $’dan %57 düşüşle 29.300 $’a gerledi. İkinci en büyük kripto para ETH, aynı dönemde 4.850 doların üzerinde %60 düşüşle 1.975 doları gördü. Hatta en dip seviyelerde yüzdelik kayıplar biraz daha fazla oldu.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin