featured

2022 kötü başladı: Kripto piyasasında haftalık özet

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılının ilk haftası kripto para piyasası için pek de iyi geçmedi. Çünkü piyasa lideri ve öncü coin olan Bitcoin 40 bin dolar seviyelerine doğru gerilerken piyasanın geri kalanı da düşüş yaşıyor.

2022 yılının ilk haftasında, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri yedi günde yaklaşık olarak 240 milyar dolar değer kaybı yaşadı. Bu da yeni yılın kripto para piyasası için oldukça dramatik başladığını gösteriyor. Yüksek oranlarda yaşanan değer kayıpları, ABD Federal Rezervi’nin önümüzdeki birkaç ay içinde başlayacak bilançosunu küçültmeye başlama planlarını açıklamasının hemen ardından geldi.

Bitcoin fiyatının çok daha iyi günler gördüğünü söylemek doğru olacaktır. Geçen haftadan bu yana yaklaşık olarak %12.5 oranında bir düşüş yaşayan BTC, şu anda 41.400 dolar civarında işlem görüyor. Son yedi gün içerisinde çoğu zaman, BTC yatay olarak hareket ediyordu.

kripto para BTC

Ancak daha sonra 6 Ocak tarihinde, fiyat 46 bin dolara kadar düştüğünde işler daha da kötüye gitti. Ayılar henüz piyasadan çekilmiş değiller. Çünkü en büyük kripto para biriminin fiyatı bugün 41 bin doların altına kadar düştü. Hatta düşüşüne devam edecek gibi görünüyor.

Bitcoin, geçtiğimiz yılın temmuz ayından bu yana en düşük seviyelerinden işlem görüyor. FGI incelemelerine göre ise korku hissiyatının piyasaya hâkim olduğu söylenebilir.

Kripto piyasasında altcoin’ler ne durumda?

Genel piyasa sıralamasında bulunan kripto para birimlerinde iki istisna coin dışında hepsinin düşüş yaşadığı görülüyor. İstisna olan coin’ler ise Chainlink ve ATOM. Bu iki altcoin sırasıyla %25.8 ve %43 oranlarında artış yaşadılar. En büyük altcoin olan Ethereum %15.5 oranında büyük bir düşüş yaşarken;  BNB %14.1, Solana %20.8, ADA %10.8 ve DOT %9.2 oranlarında değer kaybettiler.

Yine de piyasada işler hâlâ umut verici ve iyimser görünüyor. Fungable token’lar (NFT’ler), Samsung’un yakın zamanda yaptığı bir duyuruyla patlamaya devam ediyor. Teknoloji devi, popüler kripto projesi Decentraland (MANA) aracılığıyla metaverse sistemine giriş yapacak. En büyük NFT pazarı olan OpenSea, toplam değerini 13 milyar dolara çıkaran bir başka fonlama turunu daha kapattı. Böylece yatırımcıların ilgisinin ne denli yoğun olduğunu açıkça gösterdi.

Piyasa ne şekilde olursa olsun, önümüzdeki günlerde ve 2022 yılında işlerin nasıl şekilleneceğini görecek olmak oldukça ilginç. Yatırımcılar güzel ve kazandıracak haberler görmek istiyorlar. Peki, kripto para piyasasında daha derin bir düzeltme mi göreceğiz yoksa piyasa 2021 yılında kaydettiğinden daha fazla bir büyüme mi kaydedecek? Bu soruların cevaplarını zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin