featured

10 farklı analist tahminlerini açıkladı: 2022 Aralık’ta Bitcoin fiyatı ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 10 Kasım 2021 tarihinde kripto para piyasası lideri olan Bitcoin (BTC), 68,789 dolarlık fiyatı ile tüm zamanların yüksek seviyesine ulaşmıştı.

O zamandan beri, Bitcoin’in volatilitesi oldukça dikkat çekiciydi. Korku ve Açgözlülük Endeksi’nin yüksek düzeyde şüphe ve belirsizlik göstermesiyle piyasa reaktif ve istikrarsız görünüyordu.

Piyasa liderinin fiyatı, 5 Ocak tarihinden bu yana, volatilite geçmişi göz önüne alındığında mütevazı bir aralık olan 35,000 ila 45,000 dolar araasında dalgalandı. Sonuç olarak bu, BTC için uzun zamandır beklenen bir istikrar döneminin başlangıcı olabilir.

Mevcut jeopolitik gerginlikler, artan enflasyon, faiz oranlarındaki artışlar ve artan enerji fiyatları göz önüne alındığında; birçok endüstri uzmanı, birçok insan enflasyona karşı bir korunma ve güvenli bir sığınak aradığından 2022’nin sonunda Bitcoin fiyatının nerede olacağı konusunda şimdiden spekülasyonlar oluşuyor.

Peki, BTC’nin 2022 sonundaki değeri nasıl olacak? Mevcut pazar ortamının ışığında, yıl sonunda fiyatını daha iyi tahmin etmek için en iyi uzmanların yorumlarına bir göz atalım.

Bloomberg analistleri (Yükseliş)

​​6 Şubat 2022 tarihinde Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapor, Bitcoin’in yıla büyük bir düzeltme ile başlamasına rağmen daha fazla fiyat artışına hazır olduğunu gösteriyor.

Bloomberg Intelligence: Crypto Outlook raporuna göre, hareketli talep ve arz istatistikleri BTC’nin potansiyel fiyat artışı üzerinde etkili olacak.

Bir sonraki anahtar eşik 100,000 dolar seviyesi olabilir. Raporda, Bitcoin’in bir tavandan ziyade bir taban oluşturması daha olası. Bu da 30,000 dolar ile 60,000 dolar seviyelerine alışan yatırımcıların hayal kırıklığına uğrayabileceği anlamına geliyor.

Ekonomi kurallarına göre, talebi artan ve arzı kısalan bir piyasa zamanla yükselecektir. 30,000 dolar civarında bir dip ve 60,000 dolar seviyelerindeki direnç ile piyasa liderinin yeniden yükselişe geçeceğini öngörüyor.

Invesco (Düşüş)

Tam tersine yatırım devi Invesco, Bitcoin balonunun 2022’de patlayacağını ve yatırımcıların ilgisinin azaldığını öne sürerek 30,000 doların altında işlem göreceğini tahmin ediyor.

Piyasa liderinin fiyatında 2021’de artan volatiliteye tanık olduğunu göz önünde bulunduran yatırım devi, beklenen Bitcoin balon patlamasını 1929 çöküşüne bağladı.  Aynı zamanda varlığın mevcut toplu pazarlamasının da ivme kaybettiğini söyledi.

Şablon ayrıca baloncukların tipik olarak iki yıl daha söndüğünü gösteriyor. Bu nedenle, Bitcoin’in bu yıl 30,000 doların altına düştüğünü hayal etmenin çok zor olmadığını düşünüyoruz.

OKCoin CEO’su, Hong Fang (Yükseliş)

Kripto para borsası OKCoin’in CEO’su Hong Fang, Bitcoin’in 100,000 dolarlık fiyat hedefinin, kripto para biriminin fiyatının piyasa dalgalanmalarına oldukça duyarlı olmasına rağmen hâlâ geçerli olduğunu söyledi.

Fang, varlığın temellerinin yerinde kalması koşuluyla piyasa liderinin hedefe ulaşacağını tahmin etti. Ayrıca, kaldıraçlı ürünler ve türevleri çevreleyen olaylar nedeniyle varlığın kısa vadeli volatilite  göreceğini de tahmin etti. Fang, bu konudaki düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Hâlâ 100,000 dolar seviyesinin gerçek olacağına inanıyorum. Ancak zamanlamayı kestirmek biraz zor olabilir. Çünkü piyasa dinamiklerinin insafına kalmış durumdayız. <…> Dolayısıyla, kısa vadede oynayan birçok unsur olduğunu düşünüyorum. Ancak uzun vadede yine de 100,000 dolara veya daha da yüksek bir fiyata ulaşmanın sorun olmayacağını düşünüyorum.

U.S Global Investors, Frank Holmes (Yükseliş)

Yatırım şirketi US Global Investors’ın CEO’su Frank Holmes, altının 2022’de değer kazanma potansiyeline sahip olmasına rağmen; Bitcoin’in fiyatında da bir itici güç olacağını tahmin ediyor.

CEO’ya göre, BTC’nin 2021’deki diğer varlık sınıflarından daha iyi performans gösterme kapasitesi ve fiyat hareketi, kripto para birimini 100,000 dolara ulaşabilmesi için oldukça güçlü bir konuma getiriyor.

Y kuşağının katılımına dayanarak Holmes, Bitcoin’in dünyanın en değerli servet deposu olma yolunda olduğunu belirtiyor. İddiası, Bitcoin’in binyıllar için tercih edilen zenginlik deposu olarak altının yerini aldığı yönünde.

Nexo’nun kurucusu Antoni Trenchev (Yükseliş)

Nexo’nun kurucusu Antoni Trenchev, kripto para piyasası liderinin değerinin yıl ortasına kadar mevcut seviyelerinin iki katından fazla olacağına inanmasının “iki basit nedeni” olduğunu açıkladı.

Bitcoin konusunda oldukça iyimserim. Sanırım bu yıl 100 bine ulaşacak.

Trenchev’e göre kurucunun belirttiği gibi, Bitcoin’in 2022’nin ortasına kadar 100,000 dolara ulaşacağına dair cesur öngörüsünün iki nedeni var:

Kurumsal kabullerin sessizce devam ettiğini, şirketlerin hazinelerini BTC ile doldurduğunu görüyoruz. Ayrıca, makroekonomik gerçekler ve ucuz paranın daha geniş teması altının yerini alabilecek olan Bitcoin için harika bir fırsat.

Michaël van de Poppe, Kripto Tüccar Analisti (Yükseliş)

Tanınmış kripto ticareti analisti Michaël van de Poppe, Bitcoin’in 2022’de tarihi tekrarlayacağına ve 2022 yılının ikinci çeyreğinde yükselmeye devam edeceğine inanıyor.

Bitcoin BTC tweet analist

2021’in başlarında analistler şunları öngörmüştü:

Pik yüksek boğa döngüsü tahmini, hâlâ duruyor. 2022-2023 yıllarında zirveye ulaşmasını bekliyoruz. Bu zirveye ise 350,000 dolar ile 450,000 dolar civarında ulaşılabilir.

Ian Balina, Token Metrics (Yükseliş)

Balina’ya göre Bitcoin’in değeri yakın gelecekte 100,000 dolar ila 150,000 dolar arasındaki bir değere yükselebilir. Ancak tam olarak ne zaman olacağı bilinmiyor. Analist, yeni kripto para birimlerinin tanıtılmasının ve metaverse’e artan ilginin kripto para birimlerine olan talebi artırmaya devam edeceğini ve bu arada Bitcoin’in de toparlanacağını söyledi.

Matthew Hyland, Teknik analist (Yükseliş)

Teknik analist, Bitcoin’in 2022 yılında 100,000 dolara ulaşabileceğine inanıyor. Hyland, bir tweet’te, büyük borsalardan ayrılan BTC arzının devam eden bir eğilimi olduğunu kaydetti

Plan B, Teknik analist (Yükseliş)

2023 için de olsa, yakın tarihli bir tweet’te Plan B, dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in 2023 yılına kadar 100,000 dolara ulaşabileceğini kaydetti.

Hem S2F hem de logaritmik regresyon, 2023’te 100,000 dolar seviyesine işaret ediyor.

Mike McGlone, Emtia stratejisti (Yükseliş)

Mike McGlone’a göre deflasyon, 2022 yılında enflasyonu değiştirebilir. Bu da BTC fiyatının 100,000 dolara yükselmesine neden olabilir. Bloomberg’deki Kıdemli Emtia Stratejisti, 2022 yılının hem Bitcoin hem de altın için kârlı bir yıl olacağını ve lider kripto para biriminin 100,000 dolar değerine ulaşacağını düşünüyor.

Zaten altın ons başına 2,000 doların üzerinde işlem görürken, petrol bu yıl varil başına 100 dolardan fazla. Bu da iki kattan fazla değer kazandığı anlamına geliyor.

Bitcoin şu anda son 24 saatte %2,65 ve önceki haftaya göre %6,28 oranında artışla 41,662 dolardan işlem görüyor. BTC’nin 100.000 dolara ulaşıp ulaşamayacağını ancak bu zaman gösterecek. Ancak aralık ayına kadar uzun bir ticaret yolu var.

Aralık 2022 Bitcoin fiyat tahmininin özeti

Uzmanlara göre, Aralık 2022 sonuna kadar Bitcoin için ortalama fiyat tahmini 118,000 dolar. On analistten ve sektör profesyonelinden dokuzu 100,000 dolar veya daha yüksek bir fiyat öngörüyor.

Finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin