Güç kazanan Bitcoin fiyatı bu seviyeleri görebilir
Güç kazanan Bitcoin fiyatı bu seviyeleri görebilir

2021’de yakından izlenmesi gereken dört yenilikçi kripto şirketi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto alanı 2020’de önemli bir büyüme yaşadı. Bitcoin’in başı çektiği ralli de 2020 büyük olasılıkla bir mega boğa rallisinin başlangıcını müjdelemesiyle hatırlanacak. Uç platformlar ve projeler büyük zaferler kazandı. Binance’in CoinMarketCap’ı satın alması ve FTX’in Blockfolio’yu devralması yanında, temel protokol yükseltmeleri ve piyasaya çıkan yeni yeni ürünler arasında, 2020’de heyecan yaratan birçok proje var.

2021’e baktığımızda, yükselişe geçmek için pek çok neden var, özellikle de eski finansal sistem ile gelişen dijital ekonomi arasındaki boşluğu dolduran gelişen altyapı nedeniyle. İşte önümüzdeki yıl göz önünde bulundurmanız gereken dört kripto şirketi.

Skrill

Önde gelen ödeme platformu Skrill, 2021’de 20. yaş gününü kutlayacak ve CEO Lorenzo Pellegrino ile kripto paraların büyük bir hayranı olarak, daha fazla kullanıcının katılımına yardımcı olmak için bir dizi yeni özellik sunması bekleniyor. Paysafe’de Neteller ve Income Access’in CEO’su olan Pellegrino, Ağustos ayında Covid-19 salgınının bir sonucu olarak daha fazla insanın sorunsuz dijital ödeme çözümlerine geçtiğini belirtti. “Nakit bazlı para transferi seçenekleri yeniden açıldığında bile, pandeminin neden olduğu dijital seçeneklere yönelik tercihlerin azalması pek olası değil” dedi. Skrill, kullanıcıların ücretsiz bir hesap açmasına ve 40 fiat para birimini anında Bitcoin, Ethereum ve XRP gibi dijital varlıklara dönüştürmesine izin veriyor. Ayrıca, satın alma ve satma tetikleyicileri belirleyebilir ve Skrill uygulamasını kullanarak 100’den fazla para yatırma yönteminden yararlanabilirler.

Rakip ödeme platformları Square ve PayPal’ın son dönem oyunlarını da yükselttiği – birincisi Cash App aracılığıyla, ikincisi ise Ekim ayında dijital varlıkları desteklediğini duyurarak – Skrill’in 2021’de atak yapmaktan başka seçeneği yok.

MANTRA DAO

MANTRA DAO, dijital varlıkları stake etme ve ödünç verme ile ilgili birlikte çalışabilir bir platformdur. Topluluk tarafından yönetilen, çapraz zincir tanımlı bir protokol olan MANTRA, birlikte çalışabilirliği ile bilinen Substrate tabanlı bir blok zinciri olan RioChain’i kullandığı için Polkadot’un genişleyen ekosisteminin bir parçasıdır. Yerel OM tokenini bu yıl büyük borsalarda listeleyen ve bir Polkadot onaylayıcı düğüm (node)haline gelen MANTRA, 2021’de tescilli borç verme protokolünün ve bir MANTRA stabilcoinin piyasaya sürülmesini görecek.

Birlikte çalışabilir stake havuzlarının da büyük ilgi uyandırması muhtemeldir: MANTRA bugüne kadar üç tane yayınladı. Ve kullanıcıların likidite sağlayarak OM tokenlerini likidite madenciliği yapmasını sağladı. Bugüne kadar, 100 milyonun üzerinde OM yerel olarak stake edilmiş durumda ve topluluk, önümüzdeki yıl yeni birlikte çalışabilir havuzların eklenmesini merakla bekliyor olacak.

MANTRA kısa süre önce 88 sınırlı sayıda Fungible Token (NFT) satışını tamamladı. Dijital kaynak ekonomisi (oyun ürünleri, dijital sanat vb.) ise her geçen gün daha da büyürken, bunun son olmayacağı belli gibi. Öyle ki bir NFT programının çok amaçlı defi platformuna bağlı olması bunun en büyük kanıtı.

Cartesi

Cartesi, geliştiricilerin Linux işletim sistemini ve bilinen yazılım yığınlarını kullanarak ölçeklenebilir dApp’ler oluşturmasına yardımcı olur. Bu yılın sonlarında proje, Cartesi’nin mimarisi üzerinde etkileşimli anlaşmazlık çözümü ile iyimser toparlamaların bir çeşidini sunacak bir SDK olan Descartes 2.0’ın uygulanmasına başladı. İyimser toparlamalar, işlem verilerinin Ethereum’da paketlenmesini ve kullanıma sunulmasını sağlayacak. Bu da Cartesi’nin blok zincirinin en acil ve kalıcı sorunlarından birini – yani ölçeklenebilirlik ve yüksek ücretlerle – başa çıkmasına yardımcı olacak bir şey. En iyi 20 Ethereum tabanlı dApp’in aktif olarak toparlama çözümlerini araştırmasıyla, Cartesi, yükü zincirden çıkararak büyük bir yararlanıcı olmaya hazır görünüyor.

Jelurida

2020, Ardor ve Nxt blok zincirlerinin arkasındaki yazılım geliştirme firması Jelurida için bir dönüm noktası oldu. Haziran ayında, salgının en yoğun olduğu dönemde, Avusturya hükümetinin, özellikle COVID-19 testleriyle ilgili veri alışverişiyle ilgili olarak yetkililer, kurumlar ve vatandaşlar arasında güvenli iletişimi kolaylaştırmak için Ardor çoklu zincir mimarisinden yararlanacağı duyurulmuştu. Aynı hükümet, Mayıs ayında Ardor’da başlatılan sürdürülebilir bir enerji projesi olan HotCity’yi de finanse etti.

Her iki platformda inşa edilen bir dizi yeni proje ve büyük olasılıkla pek çok hükümetin dikkatinin odak noktası olan covid sonrası yönetim ile Jelurida’nın çözümleriyle ilgilenecek. Ve proje için önümüzdeki yılın nasıl gelişeceğini görmek heyecanlı olacak. Tabii ki, kurumsal kullanım bunun sadece bir parçası. Şirket kısa süre önce alt zinciri Ignis üzerinde Bridge’in zincir üzerinde bir versiyonunu geliştirdi. Ve Jelurida Direktörü Lior Yaffe, tokenize oyunlara kapıyı açtı. 2021’de bundan daha fazlasını görebilir miyiz?

2021’de kripto sektöründe ne olursa olsun, bu dört şirketin tüm doğru nedenlerle manşet oluşturmaya devam edeceğine inanıyoruz.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin