2021'de merkez bankaları Bitcoin almaya başlayacak mı? Alex Krüger açıkladı
2021'de merkez bankaları Bitcoin almaya başlayacak mı? Alex Krüger açıkladı

2021’de merkez bankaları Bitcoin almaya başlayacak mı? Alex Krüger açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ünlü kripto para birimi yatırımcısı ve Aike Capital kurucusu Alex Krüger, 1 Ocak’ta Bitcoin ile altın arasındaki ilişkinin daha yakından incelenmesi gerektiği hakkında bir tweet attı.

2021 merkez bankalarının Bitcoin yılı olabilir

Krüger, merkez bankalarının (CB) er ya da geç Bitcoin tutacağını söylüyor. Bunun sebebinin altınla ve merkez bankalarının ona nasıl davrandığıyla ilgili olduğunu söylüyor.

Bir dizi tweet ile Krüger, altın talebinin 2020’de nasıl değiştiğini gösteriyor.

https://twitter.com/krugermacro/status/1345041010255155204

Krüger, merkez bankalarının altına olan talebinin son on yılda sabit kaldığını göstererek başlıyor. Ancak 2020’de çok düştüğünü ekliyor. Likidite eklenmesinin altın fiyatlarını yukarı çektiğine de dikkat çekiyor.

Krüger, CB’lerin altın alımlarını neden bu kadar kestiği konusunda ayrıntıya girmeden, kurumsal yatırımcıların 2020’de talebe hakim olduğuna işaret ediyor. Öte yandan, talep fiyata duyarlı olduğu için emtia geriledi.

Bu noktada Krüger bir varsayımda bulunuyor:

Merkez bankaları altın taleplerinin sadece %5’i ile Bitcoin satın alırlarsa talebi 1 milyar doların üzerinde artıracak. Krüger, ilk merkez bankası girişini bazı sonuçları olan bir olay olarak görüyor.

Fiyatlar haberlerin üzerinde yükselecek ve spekülatörler birikecek. Ancak merkez bankaları için altın talebi sadece artacak. Jorge Schneider konuyla ilgili şöyle diyor:

CBDC’ler BTC’nin katili mi olacak?

Krüger, Bitcoin tutan merkez bankaları için bir durum oluşturabilir mi? Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC’ler) ufukta. Ama onlar bir Bitcoin katili mi?

CBDC’lerle ilgili olarak cevap, muhtemelen BTC katili olmadıkları. Aslında dijital bir stabilcoinin gelme olasılığı var. Ancak şu anda test edilmekte olan çoğu CBDC’nin amacı, uygulanabilir bir işlem aracı oluşturmak.

Çin, perakende alımları için dijital yuanı test ediyor. P2P transferleri için pilot lansman Aralık ayında başladı. Şimdiye kadar, Avrupa Merkez Bankası da aynı şeyi ilan etti: Dijital para birimleri işlem yapma kabiliyetimizi genişletiyor.

Bununla birlikte Bitcoin, her şeyden çok bir değer deposu gibi görünüyor. 2020 boğa koşusu, Bitcoin ile pizza veya kahve satın almakla ilgili değildi. Kısmen, GrayScale ve MicroStrategy gibi kurumsal yatırımcılar tarafından uzun süredir öngörülen artan ilgiyle bağlantılıydı.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin