2021'de gizlilik coin'leri: Fiyatı 1 yılda 5 kat artan bu coin için sırada ne var?
2021'de gizlilik coin'leri: Fiyatı 1 yılda 5 kat artan bu coin için sırada ne var?

2021’de gizlilik coin’leri: Fiyatı 1 yılda 5 kat artan bu coin için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Gizlilik kripto paraları, tüm kripto para birimleri arasında özel bir yere sahip ve kripto meraklıları arasında önemli bir hayran kitlesi oluşturdu. Her şey Monero’nun piyasaya sürülmesiyle başladı ve o zamandan beri, gizlilik paraları dünya çapında gizliliğe en çok değer veren milyonlarca insanın hayal gücünü etkisi altına aldı. Bu şaşırtıcı değil, çünkü katılımcılar bir anlaşmanın tüm parametrelerini bildiğinde, geleneksel para kavramıyla benzerlik de aynı ölçüde artıyor.

2021, kripto endüstrisi tarihindeki en büyük boğa koşularından biri olduğunu kanıtladı. Neredeyse her kripto para birimi, bu boğa koşusunda tüm zamanların en yüksek fiyatlarını rekor kırıyor. Gizlilik paraları da yarışta o kadar geride değil.

Gizlilik, birkaç engelle durdurulabilecek bir şey değil

Bittrex’in gizlilik paralarını listeden çıkarması gibi birkaç örnekten bağımsız olarak, CUTcoin, Monero, ZCash ve Dash gibi gizlilik paralarının yukarı yönlü gidişatını durdurmak mümkün görünmüyor. Whatsapp’ın en son gizlilik güncellemeleriyle ilgili haberler, insanların gizliliğin önemini fark etmesini sağladı. Böylece mahremiyet, herkesin konuştuğu bir konu haline geldi. Telegram ve Signal gibi gizlilik odaklı mesajlaşma uygulamalarının da kullanıcı sayıları arttı.

Kripto para birimleri arasında, gizlilik paraları, gizlilik odaklı mesajlaşma uygulamaları için bir patlamaya yol açan gizlilik hareketinin faydalarından yararlandı. Gizlilik paraları, kullanıcıların geleneksel finansal ekosistemde karşılaşmak zorunda oldukları inceleme ve gözetimden kaçmalarını mümkün kılıyor.

CUTcoin’in fiyatı, son 52 haftalık dönemde %500’ün üzerinde yükseldi ve bu, Bitcoin veya Ethereum fiyatlarındaki büyümeden çok daha fazla. CUTcoin gibi coin’lerin, gizlilik kripto paralarının kötü olduğu ve yalnızca yasa dışı kullanım için kullanıldığına dair bir yanlış inanış nedeniyle hükümet tarafından kendilerine yapılan engellemelere karşı dirençli olduklarını kanıtlıyor.

Hükümetlerin kendilerine karşı duruşlarını sertleştiren zorluklarla yüzleşen gizlilik paraları, endişelerini gidermek için bazı değişiklikler yapıyor. Yine de CUTcoin ve diğer gizlilik koinleri, kripto para birimlerinin en önemli özelliği olan gizlilikten vazgeçmediler. Token sahiplerinin gizlilik paralarını kullanarak işlem yaparken gizliliklerini korumalarına izin verme konusunda kararlılar.

Şimdiye kadar, 2021 ilk çeyreğinde CUTcoin’in geliştirme planı, gizlilik tokenlerinin daha da geliştirilmesine odaklandı. Ayrıca Monero, Kastelo olarak bilinen açık kaynaklı bir donanım cüzdanı yayınlamaya çalışıyor. Monero ayrıca, işlemlerin hızının ve ölçeklenebilirliğin artmasını sağlayacak ikinci katmanlı bir çözüm uyguluyor.

Bir başka gizlilik parası olan PIVX, Q1 2021’de zk-SNARKS kullanarak kalkan protokolünü uyguladı ve PIVX’i kripto alanında tamamen korumalı işlemleri gerçekleştirir hale getirdi. Gizlilik parası geliştiricilerinin kullanıcılarının gizliliğini çok ciddiye aldıklarını kanıtlıyor. Bu nedenle, topluluklarına daha iyi gizlilik, anonimlik ve değiştirilebilirlik özellikleri sunmak için çok çalışıyorlar.

Verge ve ZCash gibi diğer gizlilik kripto paraları, geliştirme çabaları devam ederken 2021’de şimdiye kadar gösterecek pek bir şeye sahip değildi. Ama hâlâ oyundalar.

Sırada ne var?

Mahremiyet birincil bir insan hakkıdır ve BM deklarasyonu da bunu söyler. Dünyanın dört bir yanındaki hükümet yetkilileri, şimdiye kadar, özellikle para söz konusu olduğunda, bunu sindirmekte zorlandılar. Böylece, gizlilik paralarına karşı duruşlarını da sertleştirdiler. Ancak er ya da geç herkes masaya gelecek ve gizlilik paralarının daha büyük bir fayda sağladığını anlayacak.

İnsanlar mahremiyeti hak eder ve gizlilik paraları onlara bunu sağlar. Gizlilik paraları için düzenlemelerin ufukta olduğu inkar edilemez ve yakında yürürlüğe girebilirler. Ancak bu, CUTcoin gibi gizlilik paraları için hiçbir şeyi kötüleştirmeyecek. Bunun yerine, gizlilik tokeni oyuncuları bu hareketi memnuniyetle karşılayacak.


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin