2021'de Bitcoin rallisi bekleyebilir miyiz? Göstergeler ne diyor?
2021'de Bitcoin rallisi bekleyebilir miyiz? Göstergeler ne diyor?

2021’de Bitcoin rallisi bekleyebilir miyiz? Göstergeler ne diyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önümüzdeki yıl olası bir Bitcoin boğa koşusuna işaret eden tarihi eğilimler de dahil olmak üzere birçok faktör bulunuyor.

Yeni verilerin ortaya koyduğu bulgular, önceki boğa rallilerinden daha yüksek Bitcoin yatırımı seviyelerine işaret ediyor. Bir zincir analisti olan Willy Woo’ya göre, dolar yatırım göstergesine göre Bitcoin Market değeri son aylarda istikrarlı bir şekilde arttı. Woo’ya göre bu gösterge, Bitcoin yatırımcılarının fiyatı yükseldikçe Bitcoin’i tutma eğilimine işaret ediyor.

Bitcoin boğa koşusu yolda mı?

Bitcoin fiyatı volatil olsa da ortaya çıkan eğilimleri aramak için tarihsel veriler mevcuttur. Geçmişte Bitcoin, her halving olayından 12 ila 15 ay sonra yükseldi ve her yeni boğa koşusu ile rekor değerlere ulaştı. Bitcoin, en son yarılanmayı takip etmeden önce her seferinde olduğu gibi aynı eğilimi takip ederse, 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesini görecek. Buna dayanarak, yatırımcılar, kârlarını en üst düzeye çıkarmak için tokenlarını korumak veya kripto para varlıklarına ekleme yapmak isteyebilirler.

Bu yıl için BTC’nin gittiği yola bakıldığında, bir ralli olasılığı düşük değil. Küresel ekonominin salgından dolayı sarsıldığı Mart ayındaki çöküşün ardından toparlanma göz önüne alındığında, Bitcoin, finans piyasasının endişelerine rağmen 10.000 ABD Dolarının üzerinde tutundu. Dolar düştükçe, Bitcoin ve altın gibi emtialar artma eğiliminde oluyor ve ters korelasyon bu yıl Bitcoin için son derece elverişli hale geliyor.

Bitcoin birikimi, kripto para piyasasının gücünü gösteriyor

Mart ayındaki toparlanma ve ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) BitMEX’e yönelik suçlamaları dikkate alındığında, token sağlıklı kalmayı başardı. Bitcoin, hem istikrarlı bir piyasa fiyatına hem de Bitcoin’in geleceğine yönelik olumlu bir yatırımcı duyarlılığına yönelik olarak 10.700 ABD Dolarından hızla tekrar destek bulmak için 10.500 ABD Dolarının altına düştü. Woo, Bitcoin sahiplerinin bir ralli öncesinde tokenları üzerindeki kontrollerini sağlamlaştırma rolüne dikkat çekiyor:

Boğa piyasalarının çılgınlık aşamasına geçmesini bekliyordum, ancak son iki döngüden beri oldukça sabit görünüyor.

Bu bize çılgın yüksek fiyat aşamalarının, arzın azalmasından ziyade  eşit derecede önemli sermaye tarafından yönlendirildiğini söylüyor.

Başkanlık seçimi Bitcoin piyasasında bir yükselişe neden olabilir mi?

ABD başkanlık seçimleri ve kampanyaları öne çıktıkça, endüstri analistleri ve finans uzmanları, kripto para piyasasının her iki adayın finansal bakış açılarının bir sonucu olarak fiyatta büyük bir artış görebileceğine inanıyor.

Şu anki başkan Donald Trump geçmişte Bitcoin’e yönelik eleştirileri ile biliniyor. Bu sadece dijital piyasadaki spot ışığını parlatmakla kalmıyor, aynı zamanda kripto para birimi endüstrisine ve endüstrisinden gelen yükseliş eğilimini gösteriyor. Öte yandan Biden, Trump’a muhalefet olarak kripto para piyasasına fayda sağlayan Bitcoin savunuculuğuna yöneliyor.

coininsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin