2021 yılına damga vuran DOGE, SHIB, DAO ve NFT'leri önümüzdeki yıl neler bekliyor?
2021 yılına damga vuran DOGE, SHIB, DAO ve NFT'leri önümüzdeki yıl neler bekliyor?

2021 yılına damga vuran DOGE, SHIB, DAO ve NFT’leri önümüzdeki yıl neler bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılı, dijital varlık ekosisteminde, alanın keskin gözlemcileri için bir sürü sürprizle gelen yıl olarak hatırlanacak. NFT’lerden DAO’lara ve meme coinlere kadar hiç kimse yılın gidişatını tahmin edemezdi.

Yıl 2021 ve Meme coinler artık şaka değil

Meme kripto paraları, Dogecoin ve Shiba Inu liderliğinde piyasada üstünlük sağladı. Dogecoin, Elon Musk ve diğer ünlülerden destek almasının ardından bu yıl öne çıkan tokenlerden biri oldu. Dogecoin arkasına aldığı güçlü destekle birlikte fiyatını %1.000’in üzerinde arttırdı. Böylece piyasa değerine göre listenin üst sıralarına hızlıca ulaştı.

Arka planda, DOGE yükselişinden Shiba Inu da yararlandı ve iki meme coin kısa süre içerisinde muazzam bir fiyat artışı yaşadı. Herhangi bir kesin kullanım durumu olmaksızın, piyasalar iki meme coin’in grafiklerde 9. ve 10. sırada yer aldığını gördükçe, yatırımcılar bu yeni varlık sınıfına akın etti. Zirvede, SHIB ve DOGE, 50 milyar doları aşan bir piyasa hakimiyetini kontrol etti.

Merkezi olmayan girişimler, 2017’deki başarısızlıklarının ardından bu yıl geri döndü. Bu yıl, DAO’lar, ABD anayasasının bir kopyası için teklif vermek için bir haftada 45 milyon dolarlık rekor bir artış sağlayan ConstitutionDAO ile ekosisteme damga vurdu.

Dijital koleksiyon ürünleri, piyasadaki gerilemenin ardından 2021’in ilk çeyreğinde yeni seviyelere çıktı. 2021’in ilk yarısı, dijital sanat eserlerinin milyonlara satıldığı 2.5 milyar doların üzerinde rekor bir NFT satışı gördü. Bu, NFT satışlarının 13.7 milyon dolar olduğu 2020’nin ilk yarısından itibaren büyük bir gelişme.

NFT’ler sanat, müzik, spor ve oyun alanlarında öne çıktı. Daha fazla NFT basılmaya devam ederken, bu yıl emekli spor efsaneleri, müzik ikonları ve spor kulüpleri varlık sınıfını platformlarına dahil etmek için anlaşmalar yaptı.

2021 DAO’ların, NFT’lerin ve meme coinlerin yılıydı ve tempo 2022 için şimdiden belirlendi. SHIB gibi meme coinler, varlık sınıfını daha geniş bir yatırımcı yelpazesine getirebilecek NFT’lerde bir ilki düşünüyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin