Anket: 2021'de S&P 500 şirketlerinden yoğun Bitcoin alımları bekleniyor
Anket: 2021'de S&P 500 şirketlerinden yoğun Bitcoin alımları bekleniyor

2020’nin son günlerinde Bitcoin satın alırken izleyeceğiniz 5 kilit faktör

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı birkaç yılın en yüksek seviyesine ulaşmış olabilir. Ancak çok sayıda temel faktör daha da iyi günlerin geleceğine işaret ediyor.

2020’nin sonu, dijital altın için iştah tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıkça Bitcoin hodlerları BTC’lerini artırmaya devam ediyor.

Patlama, ağın PayPal tarafından benimsenmesi ve Michael Saylor, Jack Dorsey ve Paul Tudor Jones gibi saygın isimlerin uzun zamandır aranan onay damgası ile hızlandırıldı.

Maisie Williams’ın beğenilerinden gelen ilgili fiyat takdiri ve ana akım farkındalığı ve MassMutual’dan en son kurumsal satın alma, Bitcoin’i (BTC) çevreleyen fiyatı ve duyarlılığı güçlendirmeye devam ediyor.

Evden çalışma dinamikleri dijital dönüşümü tetikledikçe dalga yükselmeye devam ediyor ve giderek artan bir şekilde, 2021’in Bitcoin ağının evriminde bir sonraki bölüm için aksiyon dolu bir yıl olacağı görülüyor.

2021’de göz önünde bulundurulması gereken bazı önemli alanlara bir göz atalım.

Bitcoin madenci değerlemesi ve altınla karşılaştırma

Bitcoin madenciliğinin altın madenciliğiyle birçok temel benzerliği vardır; bununla birlikte, Bitcoin madencilerinin operasyonlarını değerlendirme karmaşık görevinde keşfedilecek önemli farklılıklar vardır. Örnek olarak, Colorado merkezli bir ABD Bitcoin madencisi olan Riot Blockchain’e odaklanacağız.

Riot, 2017’de madenciliğe başladı ve kısa bir süre önce, 2021 baharında beklenen madencilik donanımı teslimatı ile hash gücünü artırma planları yayınladı. Şu anda Riot, Bitcoin ağının yaklaşık %1,11’ini oluşturan saniyede 1,5 exahash hash oranına sahip.

Şirket, 9 Kasım’da açıklanan 3. çeyrek kazançlarına göre, BTC başına 18.500 dolarlık 4,1 milyon dolarlık gelire sahip olan 224 BTC’yi çıkardı.

Yukarıdaki rakamlar göz önüne alındığında, yatırımcılar merak edecek: Bir şirket, sadece 8 milyon dolarlık gelir ve devasa işletme (elektrik) maliyetleri ile 670 milyon dolarlık bir piyasa değeri ile nasıl başa çıkabilir.

Şu anki BTC fiyatından 18,5 milyon dolar olan bilançosunda 1.000’in üzerinde BTC listelenmiş olsa bile, değerleme en hafif tabirle çok geriliyor.

Ağın bir boğa piyasasına doğru ilerlediğini varsayarak, diğer kripto madencileriyle birlikte çok daha büyük bir Riot piyasa değerini haklı çıkarabilecek iki husus burada devreye giriyor.

Gelecekteki fiyat takdiri beklentisi

Bundan bir yıl sonra Bitcoin’in fiyatı için çok çeşitli iyimser hedefler bulmadan önce derine inmek zorunda değilsiniz. Fiyat aralığı, Mike Novogratz’ın 65.000 dolarlık tahmininden, popüler stok akış modeline dayalı PlanB’nin 288.000 dolarlık tahminine kadar uzanıyor.

Bu arada, CitiBank kısa süre önce 318.000 $ olacağını tahmin etti. Winklevoss ikizleri 500.000 $ önerdi ve Ark Investment CEO’su Catherine Wood ikincisiyle aynı fikirde görünüyor.

Bu fiyat hedefleri, madencilerin 2018 ayı döngüsü boyunca takılıp kalmasının ve zaman zaman zararla hareket etmesinin nedenidir. Ağın öngörülebilir gelecekte etrafta olmasını bekliyorlar. Madenciler ayrıca ağ işlemlerinin doğrulayıcıları olarak hizmet etmenin gücünün olduğunu biliyorlar ve ağ hash gücündeki devam eden artış, Bitcoin’in her geçen gün daha güvenli ve rekabetçi hale geldiğini gösteriyor.

Riot’un 3. çeyrekte çıkardığı önemsiz 224 BTC, Bitcoin fiyatının üst limiti tanımlanmamışsa gelir akışını daha büyük, daha belirsiz bir sayıya genişletecektir. Bu durum BTC başka bir parabolik ralliye girerse, Riot’un kar tahmininin, bir Bitcoin madenciliği için “kaldırma maliyeti” ve madencilikle çıkarılan BTC miktarı için mantıklı olmasa bile, bağdaşmayacağı anlamına geliyor.

Madencilik donanımı eksikliği

Bir Bitcoin madencisinin arkasına geçmenin endişe verici yönleri, girişin önündeki düşük engel ve Michael Saylor’un “siber eşek arıları” yuvası olarak tanımladığı devasa derecede verimli ve rekabetçi proof of work ağıdır.

Bir bloğu başarıyla madencilik yapma ve hash algoritmasını ilk çözen olma olasılığı çok düşük olsa da, herkes hesaplama gücünü Bitcoin madenciliğine adayabilir.

Has gücü arttıkça, madenciler bir bloğu başarılı bir şekilde madencilik yapmak için en iyi şansa sahip olmak için giderek daha güçlü bir donanım kullanarak havuzlarda bir araya gelirler. Herhangi biri teorik olarak madenciliğe başlayabilirken, Nisan 2021’e kadar stokta olmayacak olan Bitmain’den en son Antminer S19’a sahip değilseniz, çok fazla ilerleyemezsiniz.

Bitcoin en son 2017’de parabolik hale geldiğinde, ASIC cihazları ve diğer madencilik donanımlarında bir sıkıntı vardı ve AMD, Nvidia ve Bitmain gibi tedarikçiler talebe yetişemedi.

Bu durum Bitmain ve MicroBT ile tekrar ortaya çıkarsa, o zaman yeni nesil ekipmana sahip olan herhangi bir madencinin, alana daha fazla donanım girene kadar bir avantajı olacaktır.

Tersine, altın madencileri yerin altında kanıtlanmış bir metal kaynağına sahiptir. Altın madencileri, hem uygun sondaj ve kazı ekipmanlarına hem de altın madenciliği için giriş engelleri görevi gören arazi haklarına ihtiyaç duyuyor.

Altının fiyatı ikiye katlanarak ons ​​başına 4.000 dolara çıkarsa, arama artacak ve altının dünyadan çıkarılma oranı artacaktır. Bu da, giriş için aktivasyon enerjisini bozacak ve arz ile talebi dengeye getirecek, sonuç olarak arz talebi aşarsa fiyatı düşürecektir.

Ancak madencilik donanımı silahlanma yarışı ne kadar devam ederse etsin, Satoshi Nakamoto’nun protokole yerleştirdiği tedarik programı ve zorluk ayarı sayesinde Bitcoin her 10 dakikada bir 6,25 BTC’den daha hızlı çıkarılamaz. Bu, Bitcoin’in arz ve talep dinamiklerini büyük ölçüde etkiliyor.

GBTC’ye karşı Bitcoin

Grayscale’in Bitcoin Trust’ı (GBTC) tezgahı üzerinden işlem yapar ve yatırımcıların kapalı uçlu bir fon gibi ortak aracılık hesaplarında temel dijital para birimine maruz kalmalarına izin veriyor.

Her hisse, yıllık %2’lik ücret ve GBTC primi çıkarıldıktan sonra 0.00095346 Bitcoin’i temsil eder. Aşağıda, son dört aydaki GBTC ile Bitcoin performansının bir karşılaştırması bulunmaktadır.

Eylül ayı sonunda varlık fiyatları arasındaki daralan uçurumun gösterdiği gibi, GBTC, bir fiyat konsolidasyonu döneminde BTC’den biraz daha kötü olma eğilimindedir.

GBTC, prim genişledikçe temel varlıktan biraz daha iyi performans gösterir ve artan piyasa talebi, OTC yatırım aracının verimsizlikleri ile dayanak varlığın gerçek zamanlı fiyatına karşı tahrifat yapar.

Bu, son iki ayda fiyat artışı sırasındaki genişleyen boşlukta görülebilir.

Aşağıdaki grafik, hisse fiyatına kıyasla Net Varlık Değerine ek olarak GBTC’nin son 12 aydaki primi ile ilgili daha da fazla ayrıntı göstermektedir.

Prim, BTC fiyatlarındaki düşüş dönemlerinde (Nisan, Temmuz ve Eylül aylarında) yaklaşık %10 dibe vurdu ve Şubat ve Ağustos aylarında meydana gelen hızlı fiyat artışları sırasında  %30 ila %40’a kadar yükseldi.

Son Bitcoin fiyatının 11.000 $ ‘dan 19.000 $’a yükselmesi, bu trende uygun olarak primi artırıyor. ABD piyasasına türünün tek ürünü olduğu için, Bitcoin yönelimi sunan rakip kapalı uçlu fonların GBTC’ye ne yapacağı görülüyor.

25 Kasım’da VanEck, Almanya’nın Böerse Xetra borsasında Bitcoin borsasında işlem gören bir tahvil alım satımı başlattı ve SEC Başkanı Jay Clayton Aralık ayında istifa ederken, yeni atanan SEC başkanı ABD borsada işlem gören fon onayı olasılığı artabilir.

Arz ve talep

Emniyet kemerinizi bağlayın. Her 10 dakikada bir blok çıkarılır ve blok ödül telafisi olarak 6.25 yeni Bitcoin ortaya çıkıyor.

Bunu perspektif haline getirmek için, her saat 37,5 BTC çıkarılıyor. Bu, günde 900 yeni BTC’ye eşittir. 11 Mayıs Bitcoin yarılanmasından önce, bu rakam her 10 dakikada bir 12,5 BTC idi ve 2024’te 3,125 BTC’ye daha da düşecek.

Bitcoin piyasa değerine günlük ekleme, cari fiyatlarla yaklaşık 16,7 milyon dolarlık yeni basılan kripto paradır. GBTC, 12 Kasım’da günlük 115 milyon $ ‘lık bir giriş bildirdi ve bu, önceki aydaki haftalık 50 milyon $’dan 11 kat artış anlamına geliyor.

Bu talep, yeni arzın 6,9 katıdır ve Square, PayPal ve dünya çapındaki borsalardan gelen talebi ölçmek içindir. Bu nedenle, Bitcoin talebi ile piyasaya giren yeni çıkarılan kripto paralar arasında giderek daha büyük bir boşluk olduğu açıktır. Tarihsel olarak, bu dinamik bir blok ödül yarılanmasının ardından yaklaşık bir yıl içinde ortaya çıktı.

Son kez, dört yıllık döngüde, fiyat Ocak ayındaki 1.000 $’dan 20.000 $’ a yükseldiğinden, kriptoyu ana akım perakende yatırımcılarının gözüne kısaca koyan 2017 çalışmasına yol açtı.

Bitcoin, altının küresel bir değer deposu olarak statüsüne benzetilirse, 9 trilyon dolarlık altın piyasası, yatırımcıların radarlarında sahip oldukları kriterdir.

Bu, ikisinin dostane bir şekilde bir arada var olabileceğini varsayarak, mevcut Bitcoin piyasa değerinden 25 kat artış anlamına gelir.

Hızla değişen bu dijital ekosistemi kendi benzersiz deneyimimizi sindirmeye devam ederken, Bitcoin ağı bu süreçte hiç durmadan yoluna devam ediyor  ve daha fazla ilgi görüyor.

Bakalım 2021, bir sonraki adımda ne gibi gelişmeleri karşımıza çıkaracak?

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin