2020’de şimdiye kadar 75 kripto para borsası kapandı
2020’de şimdiye kadar 75 kripto para borsası kapandı

2020’de şimdiye kadar 75 kripto para borsası kapandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsaları bu yıl hızlı bir şekilde yok oluyor. 2020’de şimdiye kadar en az 75 kripto borsası hackler, dolandırıcılıklar ya da bilinmeyen nedenlerle kapandı.

Yapılan araştırmaya göre borsalardan beşi dolandırıcılık kaynaklı olarak kapandı. Altsbit ve Nerae dahil olmak üzere dört borsa ise hack neticesinde kapandı.

Kapanan borsalar

Toplamda 31 borsa kendi kararıyla kapanırken 34 borsa kapanış ile ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmadı.

Hollanda borsası NLexch ve Şili merkezli borsa Chilebit, 2020’de kendi hükümetleri tarafından kapatılmış olarak işaretlenen borsalar.

Bu kadar küçük borsaların neden başarısız olduğunu açıklamaya yardımcı olan bazı makro eğilimler bulunuyor. DeFi’nin büyümesi ve merkezi olmayan borsaların 2020’de yükselişi, birçok küçük borsanın kapanmasına neden oldu.

Sektörün ilk günlerinden bu yana düzenleme baskısı da arttı ve pek çok borsa, gereksinimleri karşılayamadı. Hack’ler ve dolandırıcılıklar da borsalar için büyüyen sorunlar olarak gösteriliyor.

BitMEX ve KuCoin

Geçen hafta BitMEX yöneticilerine bankacılık düzenleme ihlalleri nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasının ardından, kripto güvenlik firması Chainalysis, borsayı “yüksek riskli” olarak nitelendirdi.

Güvenlik şirketi, devlet kurumları, bankalar ve borsalar da dahil olmak üzere yüksek profilli müşterilerinin bir kısmına uyarıda bulunarak, kendilerine karşı cezai suçlamalar getirilen herhangi bir borsanın yüksek risk olarak kabul edilmesi gerektiğini bildirdi.

Bazı yatırımcılar, Coin Metrics’e göre 30 Eylül ile 3 Ekim arasında borsadan 500 milyon dolardan fazla BTC’nin çekilmesi ile BitMEX’in gelecekteki uygulanabilirliği konusunda da temkinli hareket ediyorlar.

Singapur merkezli KuCoin borsası Eylül ayı sonlarında 200 milyon dolarlık bir saldırıya uğradı. Ancak şeffaflık sağlamak için olayı araştıran bir dizi güvenlik güncellemesi yayınlayarak kullanıcıları güvence altına almak için çabaladı. Şirket, etkilenen çeşitli varlıkları denetlemeye devam ederken en son duyuru 6 Ekim’de güncellendi.

Kapanan ve böylelikle yok olan sadece kripto para borsaları değil elbette. İçerik sitesi deadcoins.com’a göre, artık var olmayan neredeyse 2.000 altcoin ve token var.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin