10 Mart Bitcoin analizi: 5 ayın en kötü performansından sonra BTC ne yapacak?
10 Mart Bitcoin analizi: 5 ayın en kötü performansından sonra BTC ne yapacak?

2019’da milyonlarca Bitcoin hiç hareket etmedi: Bu ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in 2019’da kaydettiği fiyat dalgalanması hayli üst seviyelerdeydi. Yılın ilk yarısında, dünyanın en büyük dijital varlığı yüzde 220’den fazla ölçeklendi. Ancak kısa süre sonra, yılın ikinci yarısına doğru yüzde 55’e yakın bir düşüş kaydetti.

2019 artık sona eriyor ve 2020 Mayıs’ında yaşanacak üçüncü halvingi takiben birçok kişi Bitcoin’in başka bir yükseliş dönemine gireceğini düşünüyor.

Bitcoin’in fiyatını oynatan şey piyasa hareketleri değil

2019’daki fiyat oynaklığı göz önüne alındığında, birçok kişi Bitcoin’in çeşitli borsalar ve traderlar arasında taşınan kısmının, kripto paranın hızlı fiyat dalgalanması için kilit bir faktör olduğuna inanıyor. Ancak durum böyle olmayabilir.

Rhythmtrader’a göre, 2019 boyunca, 11.580.000 civarında Bitcoin, kayıtlı bir hareket olmadan tamamen uykuda kaldı. Bu tür hareketsizliklere rağmen, Bitcoin, nisan ile haziran arasında 13.800 dolar seviyesine yükseldiği bir dönem kaydetti. Bu kripto paraların hiçbiri ne satıldı ne de piyasada işlem gördü.

Bitcoin yatırımcıları uzun vadeli düşünüyor

Bahsedilen verilere göre, bu HODLing davranışı, Bitcoin yatırımcılarının uzun vadeli düşündüğünü gösterdi. İnsanlar kısa vadeli yükseliş dönemlerinde Bitcoin almaktan veya ticaret yapmaktan uzak durdu.

Buna cevaben, Quantum Economics’in kurucusu ve saygın kripto analisti Mati Greenspan, yukarıda belirtilen verilere bakıldığında, son 12 ay boyunca tüccarlar arasındaki işlemlerde tahmini 6,8 milyon BTC’nin kullanıldığını belirtti.

ambcrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin