2019’da dramatik sonla karşılaşan 3 kripto para borsası
2019’da dramatik sonla karşılaşan 3 kripto para borsası

2019’da dramatik sonla karşılaşan 3 kripto para borsası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsalarının kapatılması, endüstrinin ve kripto yatırımcılarının en büyük kabuslarından biri. Yıllar boyunca, birçok borsa çarpıcı bir kapanışla karşı karşıya kaldı. Mt.Gox Borsası en bilinenlerden biri. Ne yazık ki, kapanmalar devam ediyor ve bu makale sizi 2019’da büyük bir kapanışla karşı karşıya kalan üç kripto para borsası ile tanıştıracak.

Kapanan üç kripto para borsası

Coinnest

Coinnest! evet doğru duydun. Coinnest, bir zamanlar Güney Kore’deki en büyük üçüncü kripto borsasıydı ve birçok yatırımcının kalbini iyi bir güven puanıyla kazandı. Nisan 2019’da, kripto para birimi borsası kendi web sitesinde bir duyuru yayınladı, artık 16 Nisan’dan başlayarak yeni üyelerin kaydını kabul etmeyeceğini açıkladı.

Bu yeterli değildi. Şirket, kullanıcılarına artık Operasyonda olmayacağını bildirdi ve kullanıcılara tüm fonlarını geri çekmek için 30 Haziran 2019’a kadar süre verdi. Raporlara göre, Coinnest, bu durum için para çekme ücretini düşürdü.

Tüm dram, CEO’ları Kim Ik-hwan’ın hapsedilmesi, dolandırıcılık ve hırsızlık yüzünden 2.5 milyon dolar para cezasına çarptırılmasıyla başladı. Ocak 2019’da, şirket, kullanıcılarına airdrop olarak yanlışlıkla 5 milyon dolar değerinde kripto para birimi dağıttı. O zamandan beri, kapatılmasının ana nedeni olan ciddi finansal zorluklar yaşıyorlar.

Coinroom

Çok popüler bir kripto para borsası olan Coinroom, en dramatik kapanmayı veya muhtemelen en iyi dolandırıcılığını sahnelemiştir. 2019 yılının Nisan ayında, iptal edilen borsa kullanıcıları, 24 saat içinde paralarını geri çekmelerini isteyen sürpriz e-postalarla uyandılar.

Son teslim tarihine ulaşamayan kullanıcılardan müşteri temsilcilerinin e-postaları aracılığıyla para çekme talepleri istendi, ancak birçoğu paralarını alamadı ve çoğu fonlarının sadece bir bölümünü aldı. Polonyaca çıkan bir habere göre, Coinroom’un kurucusu Tomasz Zbigniew Wiewióra’nın başka bir işe başlamak için Estonya’ya taşındığını söylendi.

Liqui

2016’dan beri faaliyette olan kripto para borsası Liqui, Ocak ayında kapandığını duyurdu. Liqui, bu kararın temel nedeni olarak likidite eksikliğini gösterdi. Onlara göre, diğer kullanıcılar için likidite sağlamaya devam etmek ekonomik açıdan doğru gözükmüyor. Kullanıcılara tüm paralarını çekmeleri için 30 gün süre verildi.

Kripto para birimi borsaları dijital varlıkların çalışmasında önemli bir rol oynuyor, ancak yukarıdaki aksiliklerle beraber fonlarınız için kimseye güvenemeyeceğiniz açıktır. Çevrimdışı cüzdanları göz önünde bulundurmak veya bir borsa üzerinde kapsamlı bir arka plan kontrolü yapmak her zaman önemlidir.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin