Dream Market’e DDoS saldırısı! Kripto yeraltı dünyası karıştı
Dream Market’e DDoS saldırısı! Kripto yeraltı dünyası karıştı

2019 kripto sektörüne neler getirecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 yılı kripto endüstrisinin patlama yaşadığı, 2018 ise dünyanın sektörü anlamaya başladığı yıl oldu. Ocak’taki ilk Bitcoin patlamasından sonra, yılın ikinci yarısı kripto meraklıları için yavaş geçti ve neredeyse her büyük kripto para birimi, değerinin %80‘ini kaybetti. Artık herkesin zihninde tek bir soru var: 2019 kripto sektörüne neler getirecek? ICOBox önümüzdeki yıl için en büyük üç kripto trendini paylaştı.

2019 kripto trendleri

1- Blockchain sorunlarını çözmek

Kripto uzayındaki durgunluğun büyük bölümü, temelinde yatan teknolojiden kaynaklanıyor. ICOBox, kripto sektöründeki en büyük teknik engellerin; zayıf ölçeklenebilirlik, durgun işlem süreleri ve kitle benimsenmesindeki zayıflık olarak görüyor.

Bu sorunların 2019’da çözülmesi pek olası görünmüyor. Ancak gelecek yıl, geliştiricilerin her zamankinden daha fazla rekabet edeceğine emin olabiliriz.

Kripto paraların bir diğer büyük problemi ise çok yüksek volatilite idi. En azından kısa bir süre öncesine dek… Yılın başında yaşanan sıkıntıları çok sayıda ICO dolandırıcılığı izledi ve yatırımcılar artık özgürce yatırım yapmak konusunda tereddütlü davranmaya başladılar. Ama bu 2019’da değişmeye başlayabilir.

Büyük çöküşten beri, Bitcoin nispeten durgun bir seyir izledi. Başlangıçta bu durum hayli kötüydü. Durgun piyasalardan kâr elde etme şansı elbette ki yok. Ancak ICOBox Araştırma Merkezi’ne (IRBC) göre piyasa istikrarlı bir şekilde devam ederse, bu durum kripto piyasasının olgunlaştığına ve paydaşların gelecekteki büyüme için sağlam bir temel oluşturduğuna işaret edebilir.

ICOBox‘a göre, teknolojik gelişmeler ve istikrarlı bir pazar, 2019’da yatırımcıların ihtiyaç duyduğu bir şey. Daha sakin bir 2019 kripto paraların geleceği için olumlu sinyaller verebilir.

2- Her şeyin tokenize olması

Bitcoin patlaması, yeni ve farklı bir enstrümanın doğuşu anlamına geliyordu ve yatırımcılara şahane fırsatlar sundu. Kripto para birimleri farklı, karmaşık ve birçok yatırımcı için kafa karıştırıcıydı. Vahşi spekülasyon, sonuçta dev bir baloncuğu körükledi ve kripto sektörü hız kazanmaya başladı. Fakat 2019, tokenizasyonun ön planda olduğu farklı bir yıl olabilir.

Yatırımcılar, fiziksel yatırımların faydalarını uzun zamandır biliyorlar. Gayrimenkul, emtia ve güzel sanatlar; kârlı ve istikrarlı yatırımlar olarak biliniyor. Ancak oyuna dahil olmak için büyük miktarda sermaye gerektirdikleri aşikar. Gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve kitle kaynak kullanımı seçenekleri gibi çıkışlar çıtayı önemli ölçüde aşağı çekmiş olsa da, bu kaynaklar hala büyük fonlar istiyor.

IRBC; yeni bir yatırım ve ticaret sektörü için zemin hazırlanırken, tokenizasyonun 2019’u tanımlayacağını tahmin ediyor. Belirtilen diğer seçeneklerden farklı olarak, tokenizasyon, token sahiplerinin varlıklarını hisse senedi gibi alım satımına izin verir.

Şirketlerin yıl boyunca hem yatırımcıları hem de mal sahiplerini kayıt altına alacak olması sebebiyle, 2019’da her sektörün tokenizasyona büyük önem vermesi bekleniyor. 2017 yılında Bitcoin’in yaşadığı gibi bir patlama pek mümkün görülmüyor. Teminatın temeli, piyasayı gerçekten çalıştırabilmek için gereken kapsamlı veri miktarından dolayı zaman alacaktır.

Nihai patlama ise beklemeye değer. Tokenizasyon, yalnızca fonları kripto alanına çekmekle kalmayacak, aynı zamanda hisseler satıldıkça mal sahipleri için de sermaye biriktirecek.

3- Kişisel bilgilerin korunması

2018’de herkes Blockchain’e kafa yormaya başladı. Aynı zamanda halk, kişisel bilgilerinin şirketler tarafından kullanıldığı, çalındığı ve manipüle edildiği konusunda bilinç kazanmaya devam ediyor. ICOBox, 2019’da herkesin dijital kimliklerini kontrol etmek için adımlar atmaya başlayacağını tahmin ediyor.

Teknolojinin karmaşıklığı nedeniyle, Blockchain’in benimsenme oranı diğer sosyal ağlardan daha yavaş olacaktır. Fakat 2019, daha büyük kullanıcı tabanları için temel çalışmaların çoğunu yerine getirecek. Teknoloji meraklıları, sektörün organik büyümesine yavaş yavaş katkıda bulunacak ve Blockchain’in teknik detaylarına hakim olmasa bile herkesin Blockchain’den yararlanması için platformlar geliştirilmeye devam edecek.

İnsanların kişisel bilgilerini kontrol altına almak istedikleri ve çözüm aramaya başladıkları yönünde de yaygın duyumlar var. Blockchain ve kripto, bu konuda da sürekli iyileştirilen canlı çözümler sunuyor. Zaman alacak ama IBRC, önümüzdeki sene insanların kişisel bilgilerini şirketlerin ellerinden çıkarmaya ve kendi kontrollerine geri döndürmeye başlayacağını öngörüyor.

Gelecek parlak görünüyor

IBRC‘ye göre, 2019 kripto için temel bir yıl olacak ve pazarın gelecekte sürdürülebilir bir şekilde büyümesi için önemli bir kilometre taşı geçilecek. Atmosferik bir yükseliş spekülatörler için heyecan verici olsa da nihayetinde kripto para birimlerine daha fazla zarar verebilir. Kripto sektörü; olgunlaştığını, kullanıcı tabanını organik olarak geliştirdiğini ve yaygın tokenizasyonun temelini attığını kanıtlamak için “sıkıcı” bir yıla ihtiyaç duyuyor.

2019’da ICOBox, hükümet düzenlemeleri başta olmak üzere, pek çok soruya cevap bulacağımızdan ve herkesi sektörde var edebilecek kurallar oluşturulacağından umutlu. Bu senaryonun gerçekleşmesi için istikrarlı bir pazarın önemi yadsınamaz. Zira sakin bir piyasa, aynı zamanda endişesiz hükümet aktörleri anlamına geliyor.

ICOBox: “Sıkıcı bir yıl yaşanmalı.”

Büyük bankaların sektöre ilgisinin artması ve en büyük Bitcoin hesaplarının yarısından çoğunun son birkaç ayda oluşturulması, kripto sektörünün her zamankinden daha büyük olduğunu kanıtlayan etmenlerden yalnızca birkaçı. 2019 kripto sektöründe büyük bir patlama beklemek için pek de gerçekçi bir yıl değil. Lakin pek çok kripto otoritesinin de söz ettiği gibi sıkıcı bir yıl, sektörün yaşaması için elzem.

ICOBox, yeni yılda çevrimiçi olarak planlanan Blockchain çözümlerine ve ilginizi çeken araştırma şirketlerine zaman ayırmanızı, bunun yanı sıra tokenizasyonu keşfetmek için hizmetlere kaydolmanızı öneriyor.

Makaleyi hazırlayan ICOBox‘ın web sayfalarına ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

ICOBox

Web Sitesi – Telegram KanalıTelegram Grubu

TwitterMediumFacebookLineKakaoLinkedinBitcointalk


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin