7 kripto para
2018’de değerini arttıran 7 Kripto para

2018’de değerini arttıran 7 Kripto para

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018 boyunca kripto paralarda oldukça hareketli günler yaşandı. Yılın başında birçok sanal para, şimdiye kadarki en yüksek fiyatları kaydetti. Fakat o zamandan beri, piyasa aşağı doğru gidiyor. Ve tamamen iyileşemiyor. Ama bu yıl içinde büyümeyi başaran bazı büyük kripto paralarda bulunuyor. İşte bunlardan büyüme kaydeden en büyük 7 kripto para birimini sizler için derledik.

Aeternity (AE)

Aeternity (AE), listemizdeki 7 kripto para arasında 2017’de başlatılan ve merkezi olmayan uygulamalar için bir platform olarak yer alıyor. Platformda çalışan token Aeon olarak bilinir. 2018’de en büyük kazanımlardan biri de Aeternity olmuştur.

Yılın başında bu kripto para 1,33 dolardan işlem görürken, 309 milyon dolarlık piyasa değerine sahipti.  Mayıs ayı başında Aeon, 5,57 dolar civarında işlem gördüğü ve piyasa değerinin 1.29 milyar dolar olarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını söyleyebiliriz. Kripto para bu fiyat artışı ile bu yıl yüzde 318’lik bir artış kaydetmiş oldu. Ayrıca, işlem hacmi 1,3 milyon dolardan 150 milyon dolara çıktı.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB), Binance kripto para borsasının tokeni olarak kullanılan bir kripto para birimidir. Kullanıcılar BNB ile işlem ücretleri ödeyebiliyor. Aynı zamanda gelecekte de Binance’ın piyasaya sürmeyi planladığı merkezi olmayan bir borsa içinde çalışması bekleniyor.

BNB, bu yıl gösterdiği büyüme performansı ile önemli kripto paralardan biri olmayı başarmıştır. Ocak ayının ilk günlerinde, yaklaşık 8.29 dolar civarında işlem gören token,  geçen ay boyunca 12 ila 15 dolar arasında işlem görüyordu. Bu, diğer sanal para birimlerinin 2018’deki değerlerinin önemli bir bölümünü kaybetmesi göz önüne alındığında oldukça etkileyici olan yüzde 44 ile yüzde 80 arasında bir büyümeye denk gelmektedir.

0x (ZRX)

0x kripto para, ERC20 tokenlerinin Ethereum Blockchain’de işlem görmesini sağlayan açık, izinsiz bir protokoldür. Dahası, kripto para birimi gelecekte platformun inşa edildiği merkezsiz bir alışverişte kullanılması planlanıyor. Yılın başında ZRX, 1 doların biraz üzerinde işlem görüyordu.

Daha sonra aynı ay, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2,4 dolara yaklaştı. O zamandan bu yana düşüş eğilimi içerisinde olan kripto para Mayıs ayı başında 2 dolara ulaşabildi. Ancak bu fiyat seviyesinde tutunamayarak 1,07 dolara kadar geriledi. Fakat bu yıl başlangıcından beri yüzde 26 oranında bir artış kaydeden 0x, bu artışı ile potansiyeli olduğunu göstermiş oldu. 0x, şu an 1,26 dolardan el değiştirmektedir.

Bytecoin (BCN)

Bu yıl boyunca kazançlar kaydeden başka bir kripto, Bytecoin (BCN). Bu, bireylerin Bytecoin ağında yer almasına izin veren açık kaynak kodlu özel ve merkezi olmayan bir kripto paradır.

Bu kripto paranın en önemli özellikleri gizlilik ve güvenliktir. Ocak ayında, bu sanal para 0,0057 dolar civarında işlem görüyordu.  Mayıs ayı başında, 0.018 dolar (tüm zamanların en yüksek seviyesi) olan bir fiyatı tescil ettirdi ve şu anda 0,006 dolar civarında işlem görüyor.

EOS (EOS)

EOS, merkezi olmayan uygulamaları (aynı zamanda dApps olarak da bilinir) desteklemek için oluşturulan bir platformdur. Ancak asıl amaç, onu geliştirici dostu olarak geliştirmekti. Ethereum ile kıyaslandığında, platformu çok sezgiseldir ve platformdaki Blockchain ile dApps arasındaki boşluğu ortadan kaldırır. Yılın başında, EOS 8,51 dolar civarında işlem görüyordu. Mayıs ayında ise 22 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Şimdi 12 dolar civarında işlem gören coin, yılbaşından bu yana yaptığı zirvede yüzde 41’lik bir artış söz konusudur.

Tron (TRX)

Tronix (TRX) bu yıl önemli kazançlar kaydeden bir başka sanal para birimidir. Bu ağ, eninde sonunda, Blockchain ve “peer-to-peer” ağ teknolojisinden yararlanan merkezi olmayan bir eğlence içerik paylaşım platformu haline gelmeyi amaçlamaktadır.

Ocak ayında, Tronix yaklaşık 0,043 dolar civarında işlem gördü. Coin’in değeri 0,3 dolar seviyelerinden kısa bir süre içinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Şimdi 0,07 dolar civarında işlem görüyor. Yılın başıyla karşılaştırıldığında, bu yüzde 62’lik bir artışa denk geliyor.

7 kripto para arasında bir Blockchain platformu olarak çalışan VeChain (VEN)

VeChain, listedeki 7 kripto para arasında ölçeklenebilir, güvenilir ve dağıtılmış bir iş ortamı olmayı amaçlayan merkezi olmayan bir Blockchain’dir. Ana amaç, bir ürün hakkında gerekli tüm bilgileri yetkili paydaşlara sunmaktır. Ocak ayında, bu kripto para yaklaşık 2,28 dolar civarında işlem gördü. Şubat ayında ise tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ve bu rakam coin başına $ 9,15 dolara yakındı. Ve şimdi 3,58 doların üzerinde el değiştiriliyor. Yılbaşından bu zamana kadar ki en yüksek artışı yüzde 57’lik bir orana denk geliyor.

usethebitcoin

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin