2018 yılında Blockchain

2018 yılında Blockchain teknolojisini birçok yenilik bekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Peter Loop, Infosys’de başkan yardımcısı ve kıdemli ana teknoloji mimarıdır ve kurumsal kripto para ve Blockchain teknolojileri, API yönetimi ve kurumsal sistemlerin bulut yapılarına transferine odaklanmıştır. Bakalım, Peter Loop’in görüşlerine göre 2018 yılında Blockchain gelişmeleri nasıl olacak?

 2017 yılı boyunca, pek çok büyük teknoloji oyuncusunun Blockchain atılımlarına şahit olduk.

Microsoft’a ve IBM’e ek olarak Oracle, Ekim ayında yeni bulut tabanlı bir hizmet olarak Blockchain sistemini duyurdu. SAP ise Mayıs ayında sunduğu kendi sürümüne erken erişim sağlamaya başladı.
Hükümet organları Blockchain’in potansiyel avantajları üzerinde işbirliği yapıyor ve cesur girişimciler, bu teknolojinin yeni akıllı telefonlar ve uygulamalar için temel olarak nasıl kullanılacağını düşünüyor.

2018 yılında Blockchain

Yatırım toplumunu şaşkına çeviren ve hem korkunç hem de övgüye neden olan Bitcoin’in çılgın doğası bile devam eden Blockchain ilerleyişine engel olamaz. Bitcoin’in yolculuğunu izlerken, 2018’de nelerle karşılaşacağımıza bakalım:

1. Asya ve Orta Doğu agresif bir şekilde Blockchain’i zıplatacak

Blockchain’deki ilgi, en büyük bankacılık kurumlarından bazılarının özellikle ödemelerde Blockchain projeleri veya hizmet teklifleri hazırladığı Asya’da ve Ortadoğu’da çok yüksek olmaya devam ediyor.

Örneğin, Japonya ve Güney Kore’deki bankalar, aynı gün uluslararası transferleri gerçekleştirebilecek ve maliyetleri yaklaşık yüzde 30 oranında düşüren bir Blockchain teknolojisini test etmeye yeni başladılar.

2. Siber güvenlik, Blockchain’in benimsenmesini artıracaktır

Kripto para birimleri isteyen fidye saldırıları arttıkça Blockchain ve IoT siber güvenlik sistemleri, şifreleme teknolojilerine dayanan savunmalarla ortaya çıkacak.

Bu durum fantastik ve fütüristik gelebilir fakat Blockchain siber güvenlik araçları ortaya Blockchain’den sonraki büyük teknoloji olabilir. Equifax’ın, mevcut kimlik veri sistemlerini genel olarak koruyamayacağını ispatlayan büyük ihlallerle birlikte, hiç kimsenin tüm anahtarlarını elinde tutmadığı daha güvenli bir Blockchain tabanlı kimlik yaklaşımı ihtiyacı ortaya çıkacak.

3. ICO’lar çıkacak

2017’de ICO’larda sismik bir sıçrama oldu ve kripto paralarının ekosistemi büyük bir şekilde genişledi. Ertesi yılda, ICO’ların hızı çok daha fazla bir şekilde artacak ve girişim sermayesinin finansmanını aşacaktır.

4. Finans ve sigorta her şeyin içinde

Sigorta ve finans sektörleri, Blockchain teknolojisiyle ilgili tehlikeli aksaklıklar yaşamak için en muhtemel iki sektör.

Sigorta, talep işleme ve karara itiraz gibi çok fonksiyonlu karmaşık süreçlerin Blockchain tabanlı otomasyonun iş değerini göstereceğinden ilgili bir alan olarak ortaya çıkacaktır. Ve JPMorgan, kripto paraların geçerliliğini reddeden Jamie Dimon’un viral yorumlarına rağmen, bir kripto para ticareti masası açacak .

5. Otomasyon ve özelleştirme geliyor

Blockchain, özellikle otomasyon, süreçlerin sayısallaştırılması, fiziksel varlıkların ve faaliyetlerin tokenizasyonu ve karmaşık sözleşmelerin kodlanması ile işletmenin dijital dönüşümünü yönlendiriyor.

Buna ek olarak, yönetişim konuları ve yeni sorunlar ortaya çıktıkça Bitcoin (Segwit2x), Ethereum ve diğerlerini de rahatsız etmeye devam edecektir . Bu durum işletmelerin “özel” Blockchain’e yönelmesine neden olur, ancak çekirdek kripto para birimlerinin büyümesini yavaşlatmaz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin