2018 Dünya Kupası Bitcoin fiyatını arttırabilir
2018 Dünya Kupası Bitcoin fiyatını arttırabilir

2018 Dünya Kupası Bitcoin fiyatını arttırmak üzere olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018 Dünya Kupası 14 Haziran’da Rusya’nın Suudi Arabistan ile oynayacağı karşılamayla birlikte başlıyor. Analistler ise Dünya Kupası nedeniyle dünyanın dört bir yanından futbol taraftarlarının Rusya’ya gelmesi ve Bitcoin fiyatının yükselmesini bekliyor.

2018 Dünya Kupası Bitcoin için geliyor!

ABD ödeme devleri Visa ve MasterCard’ın bazı Rus bankası müşterilerinin 2014 yılında ABD yaptırımları sonucunda kartlarını bloke etmesi nedeniyle Rusya’da kripto para ödemeleri son yıllarda sorun haline gelmeye başladı. Bu yüzden Rusya’da dijital ödemeler söz konusu olduğunda hala çok fazla sürtünme var. Şimdi dünyanın çeşitli yerlerinden Rusya’ya gelecek olan taraftarlardan bazıları Rusya’da yaptıkları alışverişleri Bitcoin ve diğer kripto paralarla ödemek istiyor.

Mayıs ayında, Rusya’nın Kaliningrad kentindeki bazı otellerin konaklama ücretlerinde kripto para kabul edeceği açıklandı. Ayrıca Rusya’da turnuva oyunlarına ev sahipliği yapacak olan bölgelerdeki hava yolları, seyahat acenteleri, restoranlar ve barlar bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin’i kabul etmeye başlayacaklarını belirttiler.

2018 Dünya Kupası Bitcoin fiyatını arttırabilir

Bitcoin’in bir değişim aracı olarak kullanılmasının, kripto para biriminin fiyatını ciddi yönde olumlu etkilemesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Bitcoin’in 20 bin dolarlık zirve seviyesi sırasında günde yaklaşık 400 bin Bitcoin işlemi gerçekleşti. Ancak şu anda günde ortalama 200 bin işlem gerçekleşiyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Forbes

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin