featured

Kripto analistleri açıkladı: 2018 yılında yaşanana benzer şekilde kripto kışına giriyor olabiliriz!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Enflasyonun ABD’de keskin bir şekilde artmasıyla analistler, Federal Rezerv’in faizlerin %1,50 oranında en az altı kez yükseltileceğini tahmin ediyor. Bu hareket, piyasayı nakite çeviren ve risk odaklı varlıklarda yaklaşık iki yıllık bir ralliyi teşvik eden pandemi dönemi politikalarına son verecek. Peki kripto para piyasası bu gelişmelerden nasıl etkilenecek?

kripto para kripto kışı

Enflasyonun artması, yaşam maliyetini artırır. Bu da geçen yıl yaşanan kripto para piyasasının astronomik rallisinde önemli bir oyuncu olan perakende yatırımcıların yatırım potansiyelini etkileyebilir.

Kripto paralar da bu yıl etkili bir enflasyon koruması olarak hareket etmek amacıyla mücadele etti. ABD tüketici fiyat enflasyonu ocak ayında bir yıllık oranını %7,5 artarken, piyasa lideri olan Bitcoin ise %18 oranında düştü.

FxPro’da kıdemli bir finansal analist olan Alex Kuptsikevich şu sözleri söyledi:

Yükselen faiz oranları ve özel tasarrufların tükenmesi kripto para piyasasına karşı oynayacak. Bu da 2018 yılında gördüğümüz gibi bir “kripto kışı” yaşamamıza neden olacak

Ancak Kuptsikevich bunun, “daha ölçülü büyüme dönemleri” olacağını ama aynı zamanda “daha az derin düşüşler” içeren diğer düşüş zamanlarında göre daha iyi bir dönem olduğunu da ekledi.

Vitalik Buterin de kripto kışı yaşanabileceğini söylüyor

Kripto para piyasası 2018 yılında ilk olarak yaklaşık 800 milyar dolarlık değere ulaşmıştı. Bunun ardından piyasa keskin bir düşüş gördü ve bu değer 2021 yılının başına kadar 400 milyar doların altında kaldı.

Şu anda, piyasa yaklaşık olarak 1,8 trilyon dolar değerinde. Bu değer kasım ayında ulaşılan tüm zamanların en yüksek değerinden tam 1 trilyon daha az.

Bu yılın başlarında, İsviçre bankası UBS de bu yıl kripto piyasalarında keskin bir düşüş olacağı konusunda uyarmıştı. Ayrıca piyasadaki volatilitenin, yatırımcılar için itici bir rol oynadığını da sözlerine eklemişti.

CNBC ile yaptığı röportajda Huobi CEO’su Du Jun, en azından 2024’ün sonlarına veya 2025’in başlarına kadar bir Bitcoin boğa koşusu beklemediğini söyledi. Piyasa liderinin şu anda fiyatını yarıya indirme sürecinde olduğunu belirtti.

FxPro’dan Kuptsikevich, 20,000 dolar ile 25,000 dolar seviyelerine düşüş yaşanmasının piyasaya daha fazla yatırımcı çekmeye yardımcı olabileceğini, ancak 30,000 dolara düşmesinin daha olası göründüğünü söyledi.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, bu yıl kripto kışı olasılığını memnuniyetle karşıladığını ve blockchain geliştiricilerinin piyasadaki düşük oynaklıktan büyük olasılıkla fayda sağlayacağını söyledi.

Bloomberg ile yaptığı röportajda Buterin, fiyatlardaki sürekli düşüşün spekülatif ticareti frenlemeye yardımcı olabileceğini ve daha güçlü projelerin parlamasına izin vereceğini belirtti.

Buterin bu düşüş ihtimalleri hakkında şunları söyledi:

Fiyatların büyük oranlarda arttığı dönemler yaşandığı zamanlar yatırımcıları mutlu etti. Ancak bu durum aynı zamanda kısa vadede spekülatif olabiliyor.

Kripto para fiyatlarında sürekli düşüş, ABD faiz oranlarının artması ve potansiyel bir likidite sıklığının artmasıyla birlikte “kripto kışı” yaşanması ihtimallerini destekliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin