200 yıllık Alman bankasından flaş hamle: Kripto para fonu başlatılıyor! Fonda hangi kripto paralar olacak?
200 yıllık Alman bankasından flaş hamle: Kripto para fonu başlatılıyor! Fonda hangi kripto paralar olacak?

200 yıllık Alman bankasından flaş hamle: Kripto para fonu başlatılıyor! Fonda hangi kripto paralar olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 1796’da kurulan orta ölçekli bir Alman bankası olan Hauck & Aufhäuser, bugün yapılan duyuruya göre Ocak 2021’de pasif olarak yönetilen bir kripto fonu başlatacak.

Resmi ismi “HAIC Dijital Varlık Fonu I” olan fon; Bitcoin, Ethereum ve Stellar’ı elinde tutacak ve yüksek servete sahip yatırımcıları ve kurumsal müşterileri hedefleyecek. Hauck & Aufhäuser, lansman için Berlin fintech firması Kapilendo ile ortaklık kurdu.

Yatırımcılar belirli bir abonelik süresiyle sınırlı olmayacak, yani istedikleri zaman yatırım yapmayı veya fondan vazgeçmeyi seçebilecekler. Ancak minimum yatırım 200.000 euro olacak.

Kripto para fonunda sektör ortalamasından ücret alınacak

Müşteriler, yatırımlarının %2,05’i oranında, ücret olarak sektör ortalamasından ücretlendirilecek. Sorunsuz bir satış sağlamak için tüm kripto tahsileri mevcut piyasa limitlerine, nitel verilere ve yüksek likiditeye göre seçilecek. Hauck & Aufhäuser, portföyün bu kriter dikkate alınarak toplam kripto varlıkları pazarının %85’inden fazlasını kapsadığını belirtiyor.

Hauck & Aufhäuser Yönetim Kurulu üyesi Holger Sepp yaptığı açıklamada, “Dijital varlıkların ve kripto para birimlerinin kurumsal yatırımcılar arasında giderek daha çekici hale geldiğini görüyoruz.” dedi:

İlk kripto fonumuzun piyasaya sürülmesiyle, Hauck & Aufhäuser’in yerleşik kalite standartlarını ve yüksek taleplerini karşılarken, aynı zamanda müşterilerimize yeni kripto varlık sınıfına ucuz ve güvenli erişim sağlayan yenilikçi bir yatırım aracı yarattık.

Almanya için kripto paralar adına muhteşem bir yıl geride kalıyor

Duyuruda, bankanın yakın zamanda Almanya merkezli Blockchain girişimlerini kuluçkaya yatırmak için bir yatırım şirketi kurduğu da belirtildi.

2020 senesi Alman düzenlemeleri ve kripto para birimlerinin benimsenmesi için oldukça önemli bir yıl olmaya devam ediyor. Ülke, bu yılın başlarında Bitcoin’i “yasal bir finansal araç” olarak tanıdı, birkaç BTC borsa yatırım fonunu listeledi ve endüstrinin geleceğini garanti altına almak için birkaç kripto düzenlemesi çıkardı.

Ama hepsi bu kadar da değil. 2019’da Alman bankası Bitcoin’in 90.000 dolara ulaşacağını tahmin etmişti. Varlığın son hareketleri göz önüne alındığında, bu tahmin hiç de boş bir hayal olmayabilir.

Bu arada 3 Aralık Bitcoin fiyat analizi için buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin