Günlük Bitcoin fiyat analizi: BTC için
Günlük Bitcoin fiyat analizi: BTC için "sıçramaya hazır" iddiası!

20 Ağustos Bitcoin analizi: BTC yükselişi sürecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

20 Ağustos Kripto para piyasaları toplam değeri 280 milyar dolara yaklaşırken coinmarketcap verilerine göre 50 milyar dolar civarında ortalama işlem hacminin olduğunu görüyoruz. BTC Pazar payı ise yüzde 69 seviyesine ulaşmış durumda.

BTC/USD için kısa vadeli destek ve direnç seviyeleri

Bitcoin, dünkü yükseliş hareketi ile geçen hafta öngördüğümüz yükseliş potansiyelinin 3. Hedefine de ulaştı. 10.100 dolar bandının kırılması ile kısa vadeli direnç noktalarını kırmayı başaran BTC, 11.000 dolar sınırına kadar dayanmış oldu.

Şu an son dip ve son dip (9.750 dolar) dik ivmeli kırılımı noktasını (11.290 dolar) referans alarak ölçtüğümüz Fibonacci düzeltme çizgilerine göre Bitcoin, Fib 0,786 seviyesindeki (10.900 dolar bandı) direnç noktasına takılmış gözüküyor.

10.900 dolar bandındaki seviyenin yukarı yönlü kırılması, hemen üzerindeki 4 saatlikte 100 mumluk hareketli ortalamanın (11.073 dolar) test edilmesini sağlayacak. Bu bölgeler ise yeni bir yükseliş trendinin başlaması için oldukça önemli seviyeler.

Sabah saatlerinde ufak bir düzeltme hareketine giren BTC/USD paritesi için kısa vadeli destek noktası ise yine 4 saatlik grafikte takip ettiğimiz 200 mumluk hareketli ortalama seviyesi olan 10.560 dolar. Bu noktanın gün içinde kırılması düzeltme hareketini hızlandıracakken paritenin 10.200 dolar bandına kadar sarkabileceğini görebiliriz.

Bitcoin uzun vadeli yükseliş trendini sürdürüyor

BTC/USD paritesini uzun vadeli takip eden yatırımcılar için ise Nisan ayında başlayan ana trendin destek noktası ise 100 günlük hareketli ortalamanın bugünkü konumu olan 9.850 dolar olarak görüldüğünü söyleyebiliriz. BTC’nin önümüzdeki günlerde bu seviyenin altında fiyatlanması ana trendinin yönünü değiştirici bir etkiye neden olabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin