imam

Bitcoin ticareti yaptığı iddia edilen 2 imam konuştu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Zonguldak’ta kripto para birimi Bitcoin ticareti yaptığı iddia edilerek görevden alınan 2 imam konuştu. Açığa alınan imamlar M.K. ve S.B. konuyu mahkemeye taşıdıklarını ve yakın zamanda göreve döneceklerine inandıklarını belirtti.

Zonguldak’ın Kozlu İlçesi’nde bulunan imam hatipler M. K. ve S. B., Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında sanal para birimi Bitcoin’e para yatırdıkları iddiasıyla görevlerinden alındı. İmamların internet üzerinden sanal para birimi ‘Bitcoin aracılığı ile ticaret yaptıkları öne sürülmüştü. Bu iddianın ardından açığa alınan M. K., ve S. B., görevlerine geri dönebilme amacıyla mahkemeye başvurdu.

2 imam: “Kumpas kuruldu”

Doğan Haber Ajansı’nın yaptığı habere göre imamlardan M.K., Bitcoin ile bir alakası olmadığını fakat başka kripto sistemine para yatırdığını belirtti. M.K. kendisine kumpas kurulduğu iddiasında bulunarak şu ifadeleri kullandı:

Bitcoin ile uzaktan yakından alakamız yok. Bir kuruş bile yatırmadım. Bağlantım ve ticaretim yok. Blockchain üzerinde bir yatırımım olmuştur ama Bitcoin ile ilgili bir yatırımım hiç olmamıştır. Blockchain de kanuni bir yatırım sistemidir. Finansal kuruluştur. Bu operasyonu kasıtlı ve bilerek şahsi düşünceleriyle art niyetli bir kumpas olarak nitelendirdim. 2016 yılında gereken şikayetler neticesinde soruşturma açıldı ve ardından dosya kapandı. 2017 yılında ben umredeyken yine soruşturma açıldı. Adalet bunun kararını verecektir.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin