featured

Farklı trendlerde işlem gören bu 2 altcoin, yatırımcıları şaşırtacak hareketler yapabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden olan Polkadot (DOT) fiyatı, hem haftalık hem de günlük zaman dilimlerinde yukarı yönlü dönüş işaretleri gösteriyor.

Öte yandan bir diğer altcoin olan Kusama (KSM) ise yeni bir yılın en düşük seviyesine düştü ve henüz alçalan bir direnç çizgisinden kopmadı.

DOT fiyatı uzun vadeli desteğe ulaştı

DOT fiyatı, Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 55,09 dolara ulaştığından bu yana düşüyor. Bu olumsuz hareketi ile şimdiye kadar Ekim 2022’de 5,68 dolara kadar düştü. En düşük seviyeye, uzun vadeli 5,80 dolarlık yatay destek noktasının aşağı yönlü kırılması ile dokunuldu. Bu alan, 2021’in başından beri daha önce ulaşılamayan bir alandır.

Haftalık RSI hareketi altcoin için yükseliş görünümüne işaret ediyor. Son dört ay içinde, gösterge bir yükseliş sapması oluşturdu. Bununla birlikte, RSI hâlâ azalan direnç çizgisini izliyor ve 50 işaretinin altında bulunuyor.

Direnç çizgisinden ayrılana ve ardından 50’nin üzerine çıkana kadar, DOT için fiyat tahmini yükseliş olarak kabul edilemez.

altcoin grafik

Günlük grafik de haftalık grafikteki verileri destekliyor. DOT fiyatı alçalan bir direnç çizgisinden çıktı ve sonrasında bunu destek olarak doğruladı.

Altcoin’in haftalık grafiğine benzer bir şekilde, günlük RSI da bir yükseliş sapması oluşturdu. Dolayısıyla yukarı yönlü bir hareket, her iki zaman dilimindeki teknik göstergelerle de destekleniyor.

Yukarı yönlü hareket sonucunda 7,75 dolarda kısa vadeli bir direnç noktası ile karşılaşılacaktır. Bu, yatay bir direnç alanı ve 0,5 Fib geri çekilme direnç seviyesidir.

Bu seviye, Ağustos’un en yüksek seviyesi olan 9,70 dolardan önceki son direnç alanıdır. Sonuç olarak, bunun üzerinde bir hareket, artış oranını büyük ölçüde hızlandırabilir.

Öte yandan 5,68 doların altına bir düşüş, eğilimin hâlâ negatif olduğu anlamına gelir.

KSM yukarı hareketi başlatma mücadelesi veriyor

KSM’nin fiyat tablosu DOT’unki kadar yukarı yönlü görünmüyor. KSM, Ağustos ayının başından beri azalan bir direnç çizgisinin altında işlem görüyor. Çizgi, en son 10 Ekim’de olmak üzere üç kez doğrulandı.

Bunu yaparken, altcoin’in fiyatı da 45,50 dolarlık alandan düştü ve sonrasında direnç olarak doğruladı.

Boğaların tarafında, günlük RSI bir yükseliş sapması oluşturdu. Ayrışma, 36,10 dolarlık küçük Fib destek seviyesinde gerçekleşti. Ancak bu ayrışmanın yanı sıra, başka bir yükseliş işareti yok.

Hatta bir kırılma meydana gelse bile, 45,50 dolarlık alan şimdi altcoin için güçlü bir direnç görevi görecek. KSM ondan ayrılmayı başarana kadar, trend yükseliş olarak kabul edilemez.

Aşağı yönlü hareket devam ederse, bir sonraki en yakın destek alanı 27,05 dolarda olacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin