Bitcoin 10.000 doları kırabilecek mi? Araştırma firması rapor yayımladı
Bitcoin 10.000 doları kırabilecek mi? Araştırma firması rapor yayımladı

19 Ekim Bitcoin analizi: BTC hafta sonu sıçrama yapacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, kısa vadeli görünümde dün 8.100 doları gördükten sonra bu noktadan gelen satış baskısıyla aşağı doğru hareket etti. BTC, Satış baskısıyla, piyasa tarafından referans alınan önemli noktalardan 100 saatlik hareketli ortalamanın (MA) sert şekilde geçilmesiyle ilk uzun kırmızı mumda 7.850 dolar ve devamında 7.800 dolara kadar geriledi.

Ardından gelen toparlanma BTC/USD paritesini yeniden 8.000 dolar kapısına kadar getirdi. Şimdi Bitcoin piyasasının hafta sonu hareketlerindeki kritik noktalarını tespit etmeye çalışalım.

Bitcoin teknik analizi

Öğleden önce görülen alım satım işlemlerinde alıcıların ağır bastığını görüyoruz. Öyle ki şu an Bitcoin fiyatı yukarı yönlü bir atak yapmış durumda ve 50 saatlik hareketli ortalamasını (7.987 dolar) test ediyor. Günün geri kalanı için referans olabilecek bu noktanın geçilmesi halinde BTC kazanımlarını artırabilir.

Saatlik 50 MA üzerinde bir ya da iki kapanış görülmesi durumunda BTC hızlı şekilde bir önceki direnç seviyesi 8.100 doları test etmek için hareket edebilir. Bu noktadan sonraki durak ise 200 saatlik MA’nın bulunduğu seviye olan 8.200 dolar gündeme gelecektir. Zira geçmiş dönemli hareketlere baktığımızda saatlik 200 MA, BTC için önemli bir direnç alanı. Bu seviyelerde hacmin alış yönlü artması durumunda 8.350 dolar seviyelerine kadar bir yükseliş görülebileceğine dikkat edilmeli.

4 saatlik BTC/USD grafiği

Diğer yandan 4 saatlik grafiğe döndüğümüzde 8.000 doların gün içi önemli bir direnç noktası olduğu gözümüze çarpıyor. Öyle ki 4 saatlikte Bollinger bantlarının yaklaşık olarak orta çizgisine denk gelen 8.000 doların geçilmesi halinde BTC/USD paritesinin Bollinger üst bandı olan 8.120 dolara doğru hareket etmesi muhtemeldir.

Düşüş senaryosunda ise 7.980-8.000 dolarlık direnç alanı kırılamazsa BTC’nin 7.860 dolara dönüş yapması gündeme gelebilir.

Her ne kadar teknik göstergeler, yükseliş yönlü sinyaller verse de alış (long) pozisyonu açanların düşüş ihtimaline karşı risk seviyelerine göre stop koymalarında fayda var.

BTC için önemli teknik göstergeler ne diyor?

Diğer yandan 4 saatlikte tutarlı veriler veren önemli teknik göstergelerden stokastik RSI, aşırı alım bölgesinden aşağı inerken orta alanda yataya girerek yeni alıcıların gelmeye başladığını işaret ediyor. Bu indikatörü, yükselişe geçen RSI ve henüz pozitif bölgeye geçmiş olan MACD destekliyor.

Özetleyecek olursak; 19 Ekim öğle saatlerinde 7.970 dolardan işlem gören BTC/USD için,

  1. Direnç seviyesi: 7.987 dolar (50 MA)
  2. Direnç seviyesi: 8.050 dolar (100 MA)
  3. Direnç seviyesi: 8.120 dolar
  4. Destek seviyesi: 7.940 dolar
  5. Destek seviyesi: 7.910 dolar
  6. Destek seviyesi: 7.860 dolar

Uzun vadeli Bitcoin analizini gözden geçirmek için tıklayın!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin