Rob Sluymer: “Bitcoin'in toparlandığını görmek cesaret verici.”
Rob Sluymer: “Bitcoin'in toparlandığını görmek cesaret verici.”

17 Aralık Bitcoin fiyat analizi: BTC yeni yön arayışında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

17 Aralık Bitcoin fiyatı için kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin hafta sonu 3.215 dolar seviyesinde dip gördükten sonra zayıf da olsa bir toparlanma sürecine girdi.
  • Toparlanma sürecinde en çok 3.380 doları gören Bitcoin, hafta sonunun geri kalanını 3.275 – 3.360 dolar bandında geçirdi.
  • Yeni haftaya da bu bant aralığında başlayan kripto para şu an 3.333 dolar seviyesinde el değiştiriyor.

17 Aralık Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin hafta sonunda yılın yeni dip seviyesini (3.215 dolar) test ettikten sonra hafif bir yükseliş ile kendini 3.300 doların üzerine çıkarmayı başardı. Dün ise 3.275 – 3.360 dolar seviyesinde bir bant hareketi gördük.

Dün 3.350 dolar seviyesine kadar yükselen Bitcoin, haftanın son günündeki düşük hacimli işlemlerden dolayı dar bantta yatay hareketler sergiledi. Bu yatay hareketlerde 3.275 dolar bir destek noktası olarak gözükürken Bitcoin fiyatının bu dar bantın yukarı ya da aşağı kırma noktasına göre yeni bir yönünü tayin edecek gibi gözüküyor.

3.275 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise Bitcoin hafta sonu denediği en düşük seviye olan 3.215 doların altına sarkabilir. Haftaya bu ihtimalle başlanması durumunda düşüşler daha da derinleşebilir.

Yukarı yönlü senaryoda ise 3.350 doların üzerinde gerçekleşecek saatlik kapanışlar BTC/USD paritesinin kısa vadede 3.400 dolar bandına girmesine neden olabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, sabah saatlerinde düşük seviyeli de olsa pozitif bölgede yer alıyor. Fakat histogramın yükseliş gösterememesi yeni bir düşüş dalgasının habercisi olabilir.
  • Stokastik gösterge, aşırı alım bölgesinde olup bu seviyenin kırılması ile BTC satışları tetiklenebilir.
  • RSI göstergesi 50 seviyesinin altında negatif bölgede yer alırken yukarı yönlü bir eğime sahip.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin